Ganos įkvėptas Kalėdinis vištienos troškinys – tai šildantis ir gardus patiekalas, kuris pripildo namus malonių kvapų ir žadina apetitą.
Ganos įkvėptas Kalėdinis vištienos troškinys: receptas
Gardi, aromatinga, minkšta vištiena. Receptas įkvėptas Afrikos, bet tobulai tinkantis ir Lietuvai. Tai itin gardus pasirinkimas šventiniam stalui.
Ingredientai:
- 1 kg vištienos blauzdelių
- 2 svogūnai
- 3 česnakų skiltelės
- 1-2 valg. š. pomidorų pastos
- 400 g konservuotų pomidorų
- 1 raudona paprika
- 1 arb. š. maltos paprikos
- 1 arb. š. kario
- 0,5 arb. š. džiovintų čiobrelių
- 1 vištienos sultinio kubelio
- Druska ir pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Puode iš visų pusių apskrudinti vištieną. Tereikia, kad šiek tiek apskrustų. Apkeptą vištieną atidėti.

3. Į puodą sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir juostelėmis pjaustytą papriką.

4. Sudėti pomidorų pastą. Išmaišyti ir trumpai apkepti.

5. Tuomet į puodą supilti konservuotus pomidorus.

6. Suberti maltą papriką, kario prieskonius, čiobrelius, druską ir pipirus.

7. Į puodą sudėti apkeptą vištieną. Įpilti šiek tiek vandens, įdėti sultinio kubelį.

8. Viską labai gerai išmaišyti, kol ištirps sultinio kubelis. Tuomet sumažinti kaitrą, puodą uždengti ir viską troškinti apie 40 min, kol vištiena pilnai išvirs ir troškinys taps tirštas. Troškinį patiekti su puriais, gardžiais ryžiais.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė