ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Tikrai pavyks kiekvienam!
Desertai

Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Tikrai pavyks kiekvienam!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Šaltinis: Tortyodmamy.sme.sk
Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Šaltinis: Tortyodmamy.sme.sk

Šis pyragas – nepaprastai paprastas, o rezultatas visada pranoks lūkesčius! Net ir pradedantiesiems kepėjams jis pavyks nepriekaištingai. Pabandykite ir įsitikinsite patys!

Išbandykite šį receptą – kremas pagaminamas iš paprastų ingredientų, kuriuos tikrai turite namuose!

Ingredientai tešlai:

  • 2 kiaušiniai
  • 230 g cukraus
  • 230 g sviesto
  • 5 šaukštai pieno
  • 3 šaukštai medaus
  • 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • 680 g miltų
100 metų senumo pyrago receptas. Tešlos paruošimas

Kremui reikės:

Taip pat skaitykite

Nebanalus patiekalas iš paprastų cukinijų. Svečiai tikrai prašys recepto
Nebanalus patiekalas iš paprastų cukinijų. Svečiai tikrai prašys recepto
2025-11-13
Kepti ryžiai su krevetėmis
Kepti ryžiai su krevetėmis
2025-06-24
Pyragėliai su šokoladu
Šokoladiniai pyragėliai – ypatingos progos desertas
2025-07-11
Kiaulienos sprandinė: kaip gaminti, kad būtų sultinga ir tirptų burnoje?
Kiaulienos sprandinė: kaip gaminti, kad būtų sultinga ir tirptų burnoje? Šefas pasidalijo patarimais
2025-07-16
  • 1 litro pieno,
  • 8 šaukštų miltų,
  • 300 g cukraus,
  • 300 g sviesto.

Papildomai reikės:

  • uogienės
  • šokolado
  • rupių miltų pabarstymui

Kaip gaminti tešlą?

Pirmiausia nedideliame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite visus tešlos ingredientus, išskyrus miltus.

Tada suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Galiausiai padalinkite tešlą į keturias dalis.

Dar šiltą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos ir dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos.

Kaip paruošti kremą?

Pyrago kremo paruošimas taip pat itin greitas ir paprastas, tad būkite tikri, jog pavyks ne tik patyrusiems kulinarams, bet ir pradedantiesiems.

100 metų senumo pyrago receptas. Kremo pertepimui paruošimas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Į puodą supilkite litrą pieno,
  2. Suberkite 8 šaukštus miltų ir 300 gramų cukraus.
  3. Išvirkite mišinį ir leiskite jam atvėsti.
  4. Į atvėsusį kremą palaipsniui įmaišykite 300 g sviesto.
  5. Kuomet kremas jau paruoštas – aptepkite juo iškeptus tešlos lakštus

Aptepkite viršutinį sluoksnį uogiene ir šokoladiniu glaistu. Leiskite pyragui bent 12 valandų pastovėti šaldytuve. Skanaus!

Taip pat skaitykite

Naminis sirupas, receptai, kaip pasigaminti
Naminis sirupas arbatai – natūralus ir kupinas vitaminų. Išbandykite 4 skirtingus skonius
2025-06-16
Svieste kepta kiaušinienė ir kitos kiaušinių paruošimo gudrybės
Svieste kepta kiaušinienė ir kitos kiaušinių paruošimo gudrybės
2025-09-05
Kuo pakeisti sviestą: 4 produktai, apie kuriuos niekada nesusimąstytumėte
Kuo pakeisti sviestą: 4 produktai, apie kuriuos niekada nesusimąstytumėte
2025-12-05
Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių
Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių
2025-10-01

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertaspyragastešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gimę būti verslininkais pagal Zodiako ženklą
Horoskopai

Gimę būti verslininkais pagal Zodiako ženklą

7 Zodiako ženklai, kurie nežino, kaip užmegzti normalius santykius
Horoskopai

7 Zodiako ženklai, kurie nežino, kaip užmegzti normalius santykius

Druskos panaudojimas buityje. Ja galima ne tik sūdyti maistą
Gyvenimas

Druskos panaudojimas buityje. Ja galima ne tik sūdyti maistą

Stipriausios moterys pagal Zodiako ženklą: jų yra tik keturios
Horoskopai

Stipriausios moterys pagal Zodiako ženklą: jų yra tik keturios

Šiandien dedame į stiklainius, o rytoj jau galime ragauti: korėjietiški marinuoti pomidorai!
Receptai

Šiandien dedame į stiklainius, o rytoj jau galime ragauti: korėjietiški marinuoti pomidorai!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?