ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!
Naudinga

Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Šis slyvų padažas idealiai tinka prie keptos mėsos, taip pat dera su daržovėmis ar makaronais. Šis receptas  yra tiesiog neįtikėtinai paprastas, todėl paruošti padažą tikrai nebus keblu.

Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!
Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!

Gardus slyvų padažas žiemai: receptas

Jums reikės:

  • 2,5 kg (su kauliukais)
  • 400 g granuliuoto cukraus
  • 25 g druskos (2 arbatinių šaukštelių)
  • 40 g kario prieskonių (4 arbatinių šaukštelių)
  • 3 g malto čili pipiro (1 arbatinio šaukštelio)
  • 3 g maltų juodųjų pipirų (1 arbatinio šaukštelio)
  • 1 šaukštelio džiovinto česnako (arba 4-5 šviežio česnako skiltelių)

Produktų kiekis nurodytas maždaug 1,7 l talpos stiklainiui

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Oro gruzdintuvė: patarimai kaip iškepti traškų maistą
Oro gruzdintuvė: specialistų patarimai tobulai traškiam maistui
2025-08-06
KAip tobulai išvirti ryžius - šefo patarimai
Kaip tobulai išvirti ryžius ant viryklės? Patarimais dalijasi virtuvės šefas
2025-07-09
Ar reikia perlieti makaronus vandeniu po virimo? Ekspertų patarimai
Ar reikia perlieti makaronus vandeniu po virimo? Ekspertų patarimai
2025-07-03
Sūrio padažas
Sūrio padažas – ir makaronams, ir lazanijai
2025-09-25

Slyvas kruopščiai nuplaukite.

Sudėkite į puodą ir pastatykite ant viryklės.

Vandens nereikia pilti (arba galite įpilti du šaukštus vandens, kad slyvos nepriliptų prie dugno).

Virkite 20-30 minučių. Karts nuo karto pamaišykite.

Išjunkite viryklę ir nukelkite puodą.

Slyvas perkoškite per sietelį į dubenį.

Slyvų minkštimą supilkite į puodą ir pastatykite ant viryklės.

Įberkite cukraus, druskos, kario prieskonių ir pipirų.

Taip pat skaitykite

Prieskoniai barščiams: kaip suteikti patiekalui ypatingo skonio
Prieskoniai barščiams: kaip suteikti patiekalui ypatingo skonio
2025-09-04
Įdėkite slyvas į vandenį, virkite ir gerkite kiekvieną dieną rudenį: štai kas nutiks jūsų kūnui!
Įdėkite slyvas į vandenį, virkite ir gerkite kiekvieną dieną rudenį: štai kas nutiks jūsų kūnui!
2025-09-19
Ar tikrai būtina plauti kiaušinius? Ekspertai atsako, kada tą daryti būtina
Ar tikrai būtina plauti kiaušinius? Ekspertai atsako, kada tą daryti būtina
2025-08-26
Įdėkite tai į kavą ir jos skonis bus daug geresnis
Įdėkite tai į kavą ir jos skonis bus daug geresnis. Slaptas ingredientas yra kiekvienuose namuose
2025-09-24

Galiausiai suberkite džiovintą česnaką.

Mišinį gerai išmaišykite, kol cukrus ir druska visiškai ištirps.

Padažą užvirinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir virkite  10 minučių.

Virdami nuimkite susidariusias putas.

Po dešimties minučių supilkite padažą į iš anksto sterilizuotus stiklainius.

Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais.

Stiklainius apverskite aukštyn kojom ir palikite atvėsti.

Skanaus!

ŽYMOS:slyvosSlyvų padažas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Labai skanios bulvių salotos: patiks visiems!
Receptai

Labai skanios bulvių salotos: patiks visiems!

Kas yra oksidacinis stresas ir kaip jį sumažinti: 5 būdai
Sveikata ir grožis

Kas yra oksidacinis stresas ir kaip jį sumažinti: 5 būdai stipresnei psichikos ir fizinei sveikatai

Smegenų senėjimas: kada jis yra sparčiausias ir kaip jį sulėtinti?
Sveikata ir grožis

Smegenų senėjimas: kada jis yra sparčiausias ir kaip jį sulėtinti?

Europos lyderiai aiškiai pasisako apie Ukrainos sienas
Lietuva ir pasaulis

Europos lyderiai aiškiai pasisako apie Ukrainos sienas

Naminis baliklis
Sveikata ir grožis

Gudrybė, kuri skalbimą pavers dar efektyvesniu: kojinės, marškinėliai ir liemenėlės bus tarsi nauji!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?