ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Gardžiausi citrininiai pyragėliai
Desertai

Gardžiausi citrininiai pyragėliai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Gardžiausi citrininiai pyragėliai
Gardžiausi citrininiai pyragėliai

Gardžiausi citrininiai pyragėliai – klasikinis desertas, kur susijungia trapus, sviestinis pagrindas su švelniu, gaiviai rūgščiu citrininiu kremu. Šis desertas puikiai tinka tiek prie popietinės arbatos ar kavos, tiek kaip lengvas, gaivus skanėstas po sočios vakarienės.

Gardžiausi citrininiai pyragėliai: receptas

Citrininių kvadratėlių skonis džiugina ne tik citrusinių vaisių mėgėjus – jie ne per saldūs, ne per rūgštūs, o kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 240 g kvietinių miltų
  • 225 g sviesto (minkšto)
  • 100 g cukraus

    Įdarui:
  • 225 g cukraus
  • 30 g kvietinių miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 2 citrinų sultys

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Keksiukai be kvietinių miltų
Keksiukai be kvietinių miltų – minkšti ir drėgni
2025-08-13
Penkių ingredientų varškės pyragas
Penkių ingredientų varškės pyragas
2025-06-27
Mėlynių ir citrinų bandelės
Mėlynių ir citrinų bandelės su kreminiu sūriu: tobulas desertas jūsų stalui
2025-08-11
Plėšyta kiauliena: receptas, kaip pasigaminti
Plėšyta kiauliena: receptas, kaip pasigaminti sultingą ir skonio pilną mėsą
2025-07-14
Gaminimo eiga:

1. Pagrindui paruošti dubenyje sumaišyti miltus, minkštą sviestą ir cukrų, kol masė taps vientisa.
2. Gautą tešlą tolygiai paskirstyti kepimo formos dugne (papildomai tepti indo riebalais nereikia).
3. Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros ir kepti apie 15 min, kol pagrindas taps tvirtas ir auksinės spalvos.
4. Tuo metu įdarui paruošti dubenyje išplakti cukrų ir miltus.
5. Įmušti kiaušinius, supilti citrinų sultis ir plakti kol masė taps lygi ir vientisa.
6. Supilti įdarą ant iškepusio pagrindo.
7. Kepimo indą grąžinti į orkaitę ir kepti dar 20 min.
8. Išėmus iš orkaitės, palikti visiškai atvėsti – vėsdamas įdaras sustings.
9. Atvėsusius citrininius kvadratėlius supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais ir galima pabarstyti cukraus pudra.

Recepto šaltinis: https://www.allrecipes.com/


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Citrininiai pyragėliaicitrinosdesertas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kepta avižinė košė su grūdėta varške
Košės

Kepta avižinė košė su grūdėta varške

2025-08-09
3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo
Bulvių patiekalai

3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo

2025-07-30
Kaip išplakti tobulus morengus? Šios taisyklės padės net pradedantiesiems
Naudinga

Kaip išplakti tobulus morengus? Šios taisyklės padės net pradedantiesiems

2025-08-07
Avižiniai sausainiai su bananais
Desertai

Avižiniai sausainiai su bananais

2025-07-24

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?