ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Garuose ruoštas ešerys su padažu
Receptai

Garuose ruoštas ešerys su padažu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Garuose ruoštas ešerys su padažu
Garuose ruoštas ešerys su padažu

Garuose ruoštas ešerys su padažu – elegantiškas, bet kartu ir paprastas pasirinkimas, puikiai tinkantis šventiniam stalui ar ypatingai vakarienei. Žuvis paruošiama sultinga ir švelnaus skonio.

Garuose ruoštas ešerys su padažu: receptas

Tai subalansuotas ir skanus patiekalas, kuris sužavės tiek išrankius skoniui, tiek vertinančius lengvesnius, sveikesnius pasirinkimus.

Ingredientai:

  • 1 jūrų ešerys (apie 1,5 kg, išvalytas)
  • 5 cm šviežio imbiero šaknies gabalėlis
  • 350 g basmati ryžių
  • 4-5 svogūnų laiškai
  • 4 valg. š. tamsaus sojų padažo
  • 3-4 valg. š. sezamų aliejaus
  • 4 česnako skiltelės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dėti žuvį ant grotelių garintuve arba žuvies puode su maždaug 1 cm vandens apačioje. Užbarstyti plonais šiaudeliais pjaustytą imbierą, uždengti dangčiu arba folija ir garinti 15-20 min, kol žuvis bus visiškai iškepusi.
2. Tuo metu išvirti ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės.
3. Išimti žuvį ir perkelti ją ant pašildyto serviravimo padėklo. Apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais ir palaikyti šiltai. Pasilikti šiek tiek garinimo vandens.
4. Supilti apie 5 šaukštus to vandens į mažą puodą, įpilti sojų padažo, užvirti ir tuomet supilti ant žuvies. Į tą patį puodą įpilti sezamų aliejaus, sudėti plonais griežinėliais pjaustytą česnaką, pakepinti kelias sekundes ir taip pat užpilti ant žuvies.
5. Patiekti žuvį padalintą porcijomis su ryžiais.

Taip pat skaitykite

Druskos naudojimas pagerina kepinių kokybę
Druskos naudojimas: kaip ji paryškina skonį ir pagerina kepinių kokybę
2025-08-15
Barbekiu vištienos šlaunelės
Barbekiu vištienos šlaunelės
2025-09-01
Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu
Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu
2025-07-18
Agurkų marinavimo būdas
Nuo tada, kai išbandžiau šį receptą, kiekvienais metais agurkus marinuoju tik tokiu būdu!
2025-08-31

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:EšerysEžero žuvisžuvies patiekalaiŽuvis

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Greitas metodas atminčiai pagerinti
Sveikata ir grožis

Šis vos kelių minučių metodas pagerins atmintį ir smegenų veiklą

Kraujažolė ir jos naudingos savybės
Sveikata ir grožis

Kraujažolė: augalas, galintis išgelbėti dieną.

Gydytoja įvardino neakivaizdų diabeto požymį: naudinga žinoti
Sveikata ir grožis

Gydytoja įvardino neakivaizdų diabeto požymį: naudinga žinoti

Šiurpus radinys: keisti garsai iš šiukšliadėžės
Įdomu

Šiurpus radinys: keisti garsai šiukšliadėžėje atskleidė kai ką baisaus

Smūgiai Odesoje: Rusijos dronų ataka sužeidė 13 žmonių, kilo gaisrai
Lietuva ir pasaulis

Smūgiai Odesoje: Rusijos dronų ataka sužeidė 13 žmonių, kilo gaisrai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?