Bulviniai blynai – tai gardus ir greitas patiekalas, kurį galite valgyti bet kada. Papildę juos šviežiais porais, blynai taps dar skanesni ir aromatingesni. Šiame straipsnyje sužinosite ne tik, kaip iškepti bulvinius blynus namuose, bet ir kaip juos padaryti traškius bei nepaprastai gardžius.
Geriausi bulviniai blynai: receptas
Reikalingi ingredientai
- 500–600 g bulvių
- 1 kiaušinis
- 70–90 g porų
- 20–30 g paprastų miltų
- 1 valgomasis šaukštas grietinės
- Augalinis aliejus kepimui
- Druska
- Juodieji maltieji pipirai
Gaminimo eiga
- Nuplaukite porus ir smulkiai supjaustykite.
- Nulupkite bulves ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
- Sudėkite bulves į smulkintuvą su kiaušiniu ir grietine, pagardinkite druska bei pipirais.
- Įmaišykite susmulkintus porus ir miltus.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje.
- Šaukštu dėkite bulvių mišinį į aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
- Sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
- Patiekite iš karto.
Kaip paruošti traškius bulvinius blynus
Traškumą lemia teisingas miltų kiekis. Per daug miltų gali sugadinti blynų konsistenciją, todėl geriau jų dėti šiek tiek mažiau. Geriausiai tinka kvietiniai miltai, tipas 400–500. Taip pat galite eksperimentuoti su kukurūzų miltais, kurie suteiks blynams šiek tiek geltonumo, tačiau bulvių ar grikių miltai nėra tinkami – jie blynus padarys kietus ar guminus.
Aliejaus temperatūra ir porcijos
Kad blynai būtų traškūs, aliejus turi būti pakankamai įkaitęs – apie 180°C. Blynus dėkite į keptuvę nedidelėmis porcijomis. Plonesni blynai visada bus traškesni ir vienodai iškepti.
Unikalios bulvinių blynų versijos
Blynai puikiai dera su grietine ar stikline pieno. Galite į bulvių masę įdėti smulkintų špinatų, petražolių ar prieskonių – česnako, ciberžolės, rūkytos paprikos miltelių. Taip pat tiks tarkuotas sūris, kuris suteiks patiekalui dar daugiau skonio. Leiskite sau eksperimentuoti ir kurti unikalius bulvinius blynus.
Laikydamiesi šių patarimų, iškepsite nepaprastai skanius ir traškius bulvinius blynus kiekvieną kartą. Naudokite savo kūrybiškumą, mėgaukitės skoniu ir džiaukitės gardžiu patiekalu su šeima ar draugais.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.