ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Geriausi tinginių pusryčiai! Tiesiog sudėkite viską ant lavašo ir kepkite
Receptai

Geriausi tinginių pusryčiai! Tiesiog sudėkite viską ant lavašo ir kepkite

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-24
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Geriausi tinginių pusryčiai! Tiesiog sudėkite viską ant lavašo ir kepkite
Geriausi tinginių pusryčiai! Tiesiog sudėkite viską ant lavašo ir kepkite

Kai nėra laiko gaminti, labai padės šis paprastas receptas. Tiesiog sudėkite viską į keptuvę, pakepkite 10 minučių – ir viskas! Sotūs ir skanūs tinginių pusryčiai visai šeimai puikiai tinka ne tik savaitgalio rytams, bet ir skubantiems darbo dienos pusryčiams.

Sluoksniuotas lavašo užkandis – tikri tinginių pusryčiai

Šis patiekalas sujungia tradicinius pusryčių ingredientus į vieną patogų ir gardų variantą, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Be to, receptas labai universalus – galite keisti sūrio rūšį, dešrą ar įdaryti jį papildomomis daržovėmis pagal savo skonį.

Ingredientai:

lavašas – 4 vnt.;
kiaušinis – 3 vnt.;
druska, pipirai – pagal skonį;
dešra arba kumpis (nebūtina) – 100 g;
kietasis sūris – 120 g;
pomidoras – 1 vnt.;
sviestas – 10 g.

Taip pat skaitykite

Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba
Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba
2025-08-04
Kriaušių blynai be cukraus
Kriaušių blynai be cukraus: sveikų pusryčių receptas
2025-07-26
Smidrų salotos su bolivine balanda, granatais ir fetos sūriu
Smidrų salotos su bolivine balanda, granatais ir fetos sūriu
2025-06-04
Krevečių ir daržovių blyneliai
Krevečių ir daržovių blyneliai
2025-07-14

Paruošimas žingsnis po žingsnio

Tris kiaušinius išplakite šakute su druska ir pipirais. Tai padės kiaušiniams tolygiai iškepti ir suteiks patiekalui purumo. Keptuvę ištepkite gabalėliu sviesto, kad lavašas nepriliptų ir patiekalas įgautų malonų skonį. Supilkite pusę kiaušinių masės ir ant viršaus uždėkite lavašą, kad susidarytų pirmasis sluoksnis.

Tuomet dėkite dešrą ir sūrį. Dešra suteiks patiekalui sūrumo ir papildomo baltymų kiekio, o sūris ištirps ir sujungs visus sluoksnius. Tada ant viršaus uždėkite kitą lavašą, kuris taps tvirta pagrindo dalimi kitam sluoksniui. Tuomet sudėkite smulkintus pomidorus ir dar šiek tiek sūrio. Pomidorai ne tik pagerins skonį, bet ir suteiks patiekalui gaivumo bei papildomų vitaminų. Uždenkite trečiuoju lavašu, kad visi sluoksniai būtų stabilūs ir gražiai susijungtų.

Kepimas ir patiekimas

Galiausiai vėl dėkite dešrą ir sūrį. Uždenkite paskutiniu lavašu ir užpilkite likusią kiaušinių masę. Uždenkite dangčiu ir kepkite ant nedidelės ugnies, kad visi sluoksniai tolygiai iškeptų, o lavašas liktų minkštas ir sultingas. Kepimas ant nedidelės ugnies leidžia išvengti perdegimo ir suteikia patiekalui idealų tekstūros balansą. Apkepkite 5 minutes kiekvieną pusę, kol viršus taps auksinės spalvos, o sūris ištirps.

Supjaustykite ir patiekite. Tai labai skanūs ir sotūs pusryčiai, kuriuos pagaminsite tikrai greitai. Šis patiekalas puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, žalumynais ar švelniu jogurtu. Be to, jį galima paruošti ir iš anksto – kepkite, supjaustykite, o prieš patiekiant tik trumpai pašildykite. Tokie pusryčiai ne tik skanūs, bet ir praktiški, ypač užimtoms šeimoms.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Patiekalai pusryčiamspusryčiaipusryčių receptai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Virti burokėliai. Kaip tai atlikti patogiausiu būdu?
Naudinga

Virti burokėliai. Kaip tai atlikti patogiausiu būdu?

Hormonų disbalansas: viskas, ką reikia žinoti moterims
Sveikata ir grožis

Hormonų disbalansas: viskas, ką reikia žinoti moterims

Kaip reikėtų elgtis pamačius mešką?
Gyvenimas

Kaip reikėtų elgtis pamačius mešką? Specialistai dalijasi patarimais

Keksiukai su šokolado gabaliukais
Desertai

Keksiukai su šokolado gabaliukais: gurmaniškas rytmetis

Lipni juosta ant medžio kamieno - veiksminga priemonė ar mitas?
Sodas ir daržas

Lipni juosta ant medžio kamieno: veiksminga priemonė ar mitas? Atsako ekspertai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?