Gervuogių sūrio pyragas – jis išsiskiria švelniu, kreminiu įdaru ir subtiliu vanilės aromatu. Lengvai rūgštokas gervuogių sluoksnis suteikia gaivos ir spalvų kontrasto.
Gervuogių sūrio pyragas: receptas
Tai elegantiškas ir gardus pasirinkimas tiek šventei, tiek jaukiam savaitgalio pasilepinimui.
Ingredientai:
Pagrindui:
- 200 g sausainių
- 100 g sviesto (ištirpinto)
Gervuogių tyrei: - 125 g gervuogių
- 2 arb. š. smulkaus cukraus
Įdarui: - 1 vanilės ankštis
- 500 g kreminės sūrio
- 3 kiaušiniai
- ½ citrinos (tik sultys)
- 75 ml grietinėlės (riebios)
- 56 g miltų
- 196 g cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 130 °C temperatūros. Iškloti 20 cm atsegamą torto formą kepimo popieriumi.
2. Sūrio pyrago pagrindui sausainius sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki trupinių. Sumaišyti su ištirpintu sviestu, tada masę suspausti formos dugne. Naudojantis stiklinės dugnu išlyginti paviršių. Įdėti formą į šaldytuvą.
3. Gervuogių tyrei uogas ir cukrų sudėti į puodą, įpilti šlakelį vandens ir virti ant vidutinės kaitros, kol uogos subliūkš ir suminkštės. Perkelti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės, tada pertrinti per smulkų sietelį į dubenį. Atvėsinti.
4. Įdarui iš vanilės ankšties išskobti sėklas ir išplakti jas su kreminiu sūriu, kol masė taps vientisa. Kitame inde išplakti kiaušinius, citrinos sultis ir grietinėlę.
5. Pusę kiaušinių mišinio sudėti į sūrio masę ir gerai išmaišyti. Suberti miltus ir cukrų, tada supilti likusį kiaušinių mišinį ir išmaišyti iki vientisos masės.
6. Supilti įdarą į paruoštą formą ir paviršių apšlakstyti gervuogių tyre. Kepti 40 min arba kol pyragas sutvirtės ir viršus lengvai paruduos. Atvėsinti.
7. Supjaustyti gabalėliais ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.