ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Gervuogių uogienė – tik 3 ingredientai
Naudinga

Gervuogių uogienė – tik 3 ingredientai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Gervuogių uogienė – saldžiarūgštė, kvapni ir sodrios spalvos. Natūralus skonis ir ilgai išliekantis aromatas leis mėgautis vasaros gėrybėmis ištisus metus.

Gervuogių uogienė
Gervuogių uogienė

Gervuogių uogienė: receptas

Puikiai tinka tepti ant šviežios duonos, bandelių ar ragauti su blynais bei desertais.

Ingredientai:

  • 1,2 kg gervuogių
  • 700 g smulkaus cukraus
  • 1 citrina (tik sultys)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Jeigu nėra cukraus termometro, kelios valandos prieš pradedant virti uogienę įdėti kelias mažas lėkšteles ar padėkliukus į šaldiklį.
2. Nuplauti gervuoges ir sudėti jas į didelį, storadugnį puodą. Kaitinti ant vidutinės kaitros 8-10 min, retkarčiais pamaišant, kol dauguma uogų suirs, o likusios bus beveik visiškai apsemtos sultimis.
3. Pradėti berti cukrų – po trečdalį vienu metu, kaskart pamaišant, tuomet supilti citrinos sultis. Užviriti, tuomet sumažinti kaitrą iki lengvo virimo ir pavirti dar 8-10 min, kol uogienė pasieks 105 °C temperatūrą pagal cukraus termometrą. Šiame etape burbuliukai taps mažesni – tai reiškia, kad iš vaisių išgaravo didžioji dalis vandens.
4. Jeigu nėra cukraus termometro, galima patikrinti uogienės stingimo tašką naudojantis anksčiau atšaldytas lėkšteles. Norint tikrinti reikia išimti vieną lėkštelę iš šaldiklio ir užlašinti ant jos arbatinį šaukštelį uogienės. Palaukti kelias akimirkas, tada perbraukti pirštu per uogienę. Jei ji paviršiuje šiek tiek susiraukšlėja, tarsi pradėtų formuotis plėvelė, uogienė paruošta. Jei ji vis dar skysta, o piršto palikta linija dingsta, džemą pavirti dar kelias minutes ir pakartoti bandymą su kita atšaldyta lėkštele.
5. Atsargiai supilstyti uogienę į šešis šiltus, sterilizuotus stiklainius ir sandariai užsukti sterilizuotais dangteliais.
6. Neatidaryta uogienė laikysis vėsioje, tamsioje vietoje iki 12 mėnesių. Atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per dvi savaites.

Taip pat skaitykite

Fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiama ir gardu
Kreminiai fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiamas ir gardus patiekalas
2025-06-18
greitai paruošiama česnakinė užtepėlė
Labai skani ir greitai paruošiama česnakinė užtepėlė: svečiai visada prašo recepto!
2025-09-15
Kada dėti druską į šašlykų marinatą. Atsako šefas
Kada dėti druską į šašlykų marinatą? Marinuojant ar prieš kepant? Atsako šefas
2025-06-25
Minkšta cinamoninė bananų duona
Minkšta cinamoninė bananų duona
2025-06-27

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:GervuogėsGervuogės žiemaiGervuogių uogienėUogienėUogos žiemai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sodas ir daržas

Kompozicijoms vazonuose tinkančios gėlės. Kokios gali būti derinamos tarpusavyje?

Žygių draugai, Kinijoje
Įdomu

Kinijoje už didelį atlygį samdomi „žygių draugai“. Kuo patrauklesnis „draugas“, tuo didesnė kaina

Ar verta investuoti į kriptovaliutas 2025-aisiais?
Ekonomika ir verslas

Ar verta investuoti į kriptovaliutas 2025-aisiais? Apžvalga iš IT ir finansų perspektyvos

Kava su sviestu: sveikatingumo revoliucija ar dar viena mada?
Sveikata ir grožis

Kava su sviestu: sveikatingumo revoliucija ar dar viena mada?

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais
Desertai

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?