ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Gervuogių uogienė – tik 3 ingredientai
Naudinga

Gervuogių uogienė – tik 3 ingredientai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Gervuogių uogienė
Gervuogių uogienė

Gervuogių uogienė – saldžiarūgštė, kvapni ir sodrios spalvos. Natūralus skonis ir ilgai išliekantis aromatas leis mėgautis vasaros gėrybėmis ištisus metus.

Gervuogių uogienė: receptas

Puikiai tinka tepti ant šviežios duonos, bandelių ar ragauti su blynais bei desertais.

Ingredientai:

  • 1,2 kg gervuogių
  • 700 g smulkaus cukraus
  • 1 citrina (tik sultys)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Jeigu nėra cukraus termometro, kelios valandos prieš pradedant virti uogienę įdėti kelias mažas lėkšteles ar padėkliukus į šaldiklį.
2. Nuplauti gervuoges ir sudėti jas į didelį, storadugnį puodą. Kaitinti ant vidutinės kaitros 8-10 min, retkarčiais pamaišant, kol dauguma uogų suirs, o likusios bus beveik visiškai apsemtos sultimis.
3. Pradėti berti cukrų – po trečdalį vienu metu, kaskart pamaišant, tuomet supilti citrinos sultis. Užviriti, tuomet sumažinti kaitrą iki lengvo virimo ir pavirti dar 8-10 min, kol uogienė pasieks 105 °C temperatūrą pagal cukraus termometrą. Šiame etape burbuliukai taps mažesni – tai reiškia, kad iš vaisių išgaravo didžioji dalis vandens.
4. Jeigu nėra cukraus termometro, galima patikrinti uogienės stingimo tašką naudojantis anksčiau atšaldytas lėkšteles. Norint tikrinti reikia išimti vieną lėkštelę iš šaldiklio ir užlašinti ant jos arbatinį šaukštelį uogienės. Palaukti kelias akimirkas, tada perbraukti pirštu per uogienę. Jei ji paviršiuje šiek tiek susiraukšlėja, tarsi pradėtų formuotis plėvelė, uogienė paruošta. Jei ji vis dar skysta, o piršto palikta linija dingsta, džemą pavirti dar kelias minutes ir pakartoti bandymą su kita atšaldyta lėkštele.
5. Atsargiai supilstyti uogienę į šešis šiltus, sterilizuotus stiklainius ir sandariai užsukti sterilizuotais dangteliais.
6. Neatidaryta uogienė laikysis vėsioje, tamsioje vietoje iki 12 mėnesių. Atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per dvi savaites.

Taip pat skaitykite

Orkaitėje kepti brokoliai su padažu
Orkaitėje kepti brokoliai su padažu: paprasta, bet skanu
2025-08-04
Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas
Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas
2025-06-25
Pupelių salotos
Pupelių salotos – mitus griaunantis užkandis pupelių mėgėjams
2025-07-18
Rizotas su orkaitėje keptais pomidorais
Rizotas su orkaitėje keptais pomidorais
2025-07-18

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:GervuogėsGervuogės žiemaiGervuogių uogienėUogienėUogos žiemai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Granatų sultys: natūralus pagalbininkas mažinant kraujospūdį
Sveikata ir grožis

Granatų sultys: natūralus pagalbininkas mažinant kraujospūdį

Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje
Receptai

Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje

10 laimę nešančių ženklų, kurie patvirtina, kad gyvenime viskas bus gerai
Horoskopai

10 laimę nešančių ženklų, kurie patvirtina, kad gyvenime viskas bus gerai

padeda apsisaugoti nuo vėžio
Sveikata ir grožis

Kokie 5 maisto produktai, pasak medikų, padeda apsisaugoti nuo vėžio?

Vienas paprastas prieskonis akimirksniu padės lengviau užmigti
Sveikata ir grožis

Vienas paprastas prieskonis akimirksniu padės lengviau užmigti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?