Greitai marinuoti agurkų griežinėliai – lengvi, traškūs ir puikiai tinkantys prie įvairių patiekalų – nuo sumuštinių iki karštų vakarienės.
Greitai marinuoti agurkų griežinėliai: receptas
Jaukus, skandinaviško stiliaus garnyras, suteikiantis gaivumo ir malonaus skonio balanso.
Ingredientai:
- apie 1 kg agurkų
- 1 svogūnas
- 2 arb. š. jūros druskos
- 100 g cukraus
- 100 ml obuolių acto
- 2-3 valg. š. kapotų krapų
Gaminimo eiga:
1. Nupjauti agurkų galus (lupti nereikia) ir labai plonai juos supjaustyti – lengviausia tai padaryti virtuvinio kombaino pjaustymo antgaliu arba mandolina (su apsauga). Agurkus ir labai plonai pjaustytą svogūną sudėti į dubenį, pabarstyti druska ir gerai pakratyti, kad pasiskirstytų tolygiai. Uždengti kepimo popieriumi, ant viršaus uždėti lėkštę kaip svorį ir palikti bent valandai (galima ir iki 24 valandų).
2. Suberti agurkus į sietelį ir palikti nuvarvėti 10-15 min. Vėl sudėti į dubenį, įmaišyti cukrų, actą ir krapus.
3. Perkelti mišinį į didelį sterilizuotą stiklainį, gerai paspaudžiant, kad agurkus apsemtų actas. Prieš ragaujant palikti maždaug valandai. Laikyti šaldytuve iki mėnesio.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.