Greitai paruošiamas lęšių karis – tai švelniai aštrokas, aromatingas lęšių karis, kuriame susilieja kreminė tekstūra ir ryškūs indiški prieskoniai.
Greitai paruošiamas lęšių karis: receptas
Šiltas, jaukus ir sotus patiekalas. Puikus pasirinkimas tiek lengvai vakarienei, tiek greitam, bet kvapniam pietų variantui.
Ingredientai:
- 1 valg, š. alyvuogių aliejaus
- 1 šalotinis svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- ½ arb. š. malto ciberžolės
- ½ arb. š. kumino sėklų
- ½ arb. š. kario prieskonių
- 2 žalios kardamono ankštys
- 1 valg. š. pomidorų tyrės
- 100 g virtų lęšių iš skardinės (be skysčio)
- 50 ml karšto daržovių sultinio
- 50 ml riebios grietinėlės
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Duonos ar ryžių patiekimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir tarkuotą česnaką, kepti 2 min, kol suminkštės. Suberti prieskonius ir kepti dar 2 min, kad išsiskirtų aromatai.
2. Įmaišyti pomidorų tyrę, perskalautus lęšius ir daržovių sultinį. Užvirti, tuomet sumažinti kaitrą ir troškinti 5 min.
3. Supilti grietinėlę, pagardinti druska ir pipirais.
4. Supilti lęšių karį į pašildytą dubenį ir patiekti su šiltomis duonelėmis ar ryžiais šalia.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.