ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Greitai paruošiamas nekaloringas desertas: tereikės avižinių dribsnių, kakavos ir bananų!
Desertai

Greitai paruošiamas nekaloringas desertas: tereikės avižinių dribsnių, kakavos ir bananų!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-12
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Greitai paruošiamas nekaloringas desertas
Greitai paruošiamas nekaloringas desertas

Mėgautis šiuo desertu galite be jokios sąžinės graužaties.

Jo pagrindas yra avižiniai dribsniai, bananai ir kakava.

Tai – tikrai labai skanus desertas.

Avižinių dribsnių, kakavos ir bananų deseras: receptas

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra
Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra
2025-09-23
Kodėl kietai virto kiaušinio trynys pakeičia spalvą? Ar jis valgomas?
Kodėl kietai virto kiaušinio trynys pakeičia spalvą? Ar jis valgomas?
2025-09-26
Itin greitas ir nebrangus dorados receptas, kuris Kūčių vakarą pavers elegantiška švente
Itin greitas ir nebrangus dorados receptas, kuris Kūčių vakarą pavers elegantiška švente
2025-12-17
Mitybos specialistas paaiškino, kas turėtų valgyti avižinius dribsnius
Mitybos specialistas paaiškino, kas turėtų valgyti avižinius dribsnius
2025-11-04
  • 120 g avižinių dribsnių
  • 250 ml pieno
  • 2 bananų
  • 2 kiaušinių
  • 3 valg. š. kakavos miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Riešutų (pagal skonį)

Užpilui:

  • 100 g aukštos kokybės juodojo šokolado
  • 50 ml pieno

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite avižinius dribsnius.

Užpilkite karštu pienu.

Leiskite pastovėti 10 minučių.

Nulupkite bananus ir sudėkite į dubenį.

Sutrinkite šakute.

Įmuškite 2 kiaušinius, suberkite kakavą, druską ir kepimo miltelius.

Taip pat skaitykite

Grybų sriuba su paprika
Grybų sriuba su paprika
2025-10-14
Kaip atpažinti sugedusį avokadą. Požymiai.
Kaip atpažinti sugedusį avokadą parduotuvėje: ženklai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį
2025-07-05
Graikinių riešutų ir medaus baklava
Graikinių riešutų ir medaus baklava
2025-07-08
Itališka ciabatta. Išsikepkite šią skanią duoną namuose!
Itališka ciabatta. Išsikepkite šią skanią duoną namuose!
2025-11-06

Viską gerai išmaišykite.

Sudėkite išbrinkusius avižinius dribsnius.

Išmaišykite vienalytę tešlą.

20 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

Tešlą sluoksniuokite į formą ir išlyginkite.

Pabarstykite smulkintais riešutais.

Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kepkite 35-40 minučių.

Iškeptą desertą išimkite iš kepimo formos.

Paruoškite glaistą:

Šokoladą užpilkite karštu pienu ir maišydami ištirpinkite.

Paruoštą desertą užpilkite glaistu.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:avižiniai dribsniaibananaikakavaSveikas desertas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl žiemą sunkiau užmigti ir kas iš tikrųjų padeda miegoti geriau
Sveikata ir grožis

Kodėl žiemą sunkiau užmigti ir kas iš tikrųjų padeda miegoti geriau

Vietnamietiški suktinukai su jautiena
Mėsos patiekalai

Vietnamietiški suktinukai su jautiena

BMW iX elektromobilis. Nuotraukos šaltinis bmwusa.com
Automobiliai

BMW iX 2025: Elektromobilis, keičiantis žaidimo taisykles prabangos segmente

6 dalykai, kurių niekada nebedėkite į skalbimo mašiną
Gyvenimas

6 dalykai, kurių niekada daugiau neturėtumėte dėti į skalbyklę, anot specialistų

Kaip sustiprinti dubens dugno raumenis ir kodėl tai svarbu? Atsako ginekologas
Sveikata ir grožis

Kaip sustiprinti dubens dugno raumenis ir kodėl tai svarbu? Atsako ginekologas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?