ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Greiti pyragėliai su rabarbarais – tikras atradimas saldumynų mėgėjams
Desertai

Greiti pyragėliai su rabarbarais – tikras atradimas saldumynų mėgėjams

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Greiti pyragėliai su rabarbarais
Greiti pyragėliai su rabarbarais

Greiti pyragėliai su rabarbarais – šie rabarbarų pyragėliai su sluoksniuota tešla ir švelniu rabarbarų skoniu yra lengvas ir skanus desertas, puikiai tinkantis pavasariui. Gaiviai rūgštūs rabarbarai ir traški tešla yra puikus ir labai gardus desertas.

Greiti pyragėliai su rabarbarais: receptas

Pyragėliai gali būti patiekiami su šviežiomis uogomis, smulkintomis pistacijomis ar kitais riešutais, kad suteiktų dar daugiau skonio ir tekstūros. Tai puikus pasirinkimas, kai norite nustebinti savo svečius arba tiesiog mėgautis šviežiais, sezono produktais!

Ingredientai:

Keptiems rabarbarams:

  • 5-6 stiebai rabarbarų
  • 1 valg. š. rudojo cukraus (kupinas)
  • 0,5 stikl. vandens

    Pyragėliams:
  • 500 g šaldytos mielinės tešlos
  • 1 arb. š. sviesto
  • Šiek tiek miltų (pabarstyti)
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Supjaustyti rabarbarus apie 15 cm ilgio gabalėliais ir sudėti į kepimo indą, įpilti vandens ir suberti cukrų. Kepti orkaitėje, kol rabarbarai taps pakankamai minkšti, kad juos būtų galima pradurti peilio galu, apie 10–15 min. Leisti atvėsti. Susidariusį skystį skardoje perpilti į indelį ir atidėti, jo prireiks vėliau.
3. Pyragėliams paruošti išimti šaldytą tešlą iš pakuotės, perkelti ant stalviršio ir palikti atšilti iki kambario temperatūros.
4. Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros. Atšilusią tešlą iškočioti, kad ji būtų šiek tiek plonesnė. Supjaustyti į tris vienodo dydžio stačiakampius.
5. Aštriu peiliu pažymėkite 1,5 cm kraštą aplink kiekvieną stačiakampį, atsargiai, kad neperpjauti tešlos. Išdėlioti tešlos stačiakampius į lengvai sviestu pateptą kepimo skardą.
6. Išdėlioti 3–4 rabarbarų gabaliukus į tešlos stačiakampių vidurį, priklausomai nuo jų storio, ir aptepti kraštus atidėti skysčiu nuo keptų rabarbarų, kad tešlai labiau blizgėtų.
7.Kepti apie 20 min, kol tešla taps auksinė ir šiek tiek pakils.
8. Pyragėlius galima pagardinti smulkintomis pistacijomis ar kitais riešutais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertai su rabarbaraispyragėliaiRabarbarai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Traškios vištienos juostelės
Mėsos patiekalai

Traškios vištienos juostelės – keptos karšto oro gruzdintuvėje

2025-07-18
Glazūruoti vištienos sparneliai
Mėsos patiekalai

Vištienos sparneliai glazūruoti barbekiu ir medaus padaže

2025-06-21
Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais (kale)
Receptai

Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais (kale)

2025-06-05
Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą
Naudinga

Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą

2025-06-17

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?