ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Grilyje kepti vištų sparneliai
Mėsos patiekalai

Grilyje kepti vištų sparneliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-27
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Grilyje kepti vištų sparneliai
Grilyje kepti vištų sparneliai

Grilyje kepti vištų sparneliai – išsiskiria intensyviu dūmo, prieskonių ir lengvo saldumo balansu. Tai išraiškingo skonio patiekalas.

Grilyje kepti vištų sparneliai: receptas

Šis patiekalas puikiai tinka kepsninės vakarienei ar neįpareigojančiam pasisėdėjimui, kai norisi kažko įsimintino ir charakteringo.

Ingredientai:

  • 8–12 vištienos sparnelių
  • 2 pundeliai svogūnų laiškų

    Sparneliams mirkyti (nebūtina):
  • 1 valg. š. jūros druskos
  • 1 svogūnas
  • 1-2 rozmarinų šakelės
  • 2 lauro lapai
  • juodieji pipirai grūdeliais

    Prieskonių mišiniui:
  • 2 valg. š. rūkytos paprikos miltelių
  • 2 valg. š. česnako miltelių
  • 2 valg. š. svogūnų miltelių
  • 1 valg. š. džiovintų maltų čili dribsnių (nebūtina)
  • 1 valg. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 valg. š. šviesaus rudojo cukraus
  • 4 valg. š. augalinio aliejaus

    Glajui:
  • 3 valg. š. sojų padažo
  • 3 valg. š. daržovių sultinio arba vandens
  • 3 valg. š. medaus
  • 2 valg. š. rudojo cukraus
  • 3 valg. š. obuolių acto arba ryžių acto
  • 3 valg. š. pomidorų padažo
  • 1 svogūnas
  • 1 valg. š. tarkuoto šviežio imbiero
  • 2 valg. š. smulkinto česnako
  • 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 lauro lapas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nuplauti vištienos sparnelius ir nusausinti.
2. Jei norisi sparnelius mirkyti sūryme, į didelį puodą įdėti druską, stambiai pjaustytą svogūną, rozmariną, lauro lapus ir pipirų grūdelius. Supilti apie 1 litrą šalto vandens ir maišyti kol druska ištirps. Sudėti sparnelius – jei reikia, įpilti dar šiek tiek vandens, kad jie būtų visiškai apsemti. Laikyti šaldytuve bent 4 val arba per naktį. Tuomet nupilti sūrymą, o sparnelius nusausinti.
3. Kol grilis bus paruoštas kepimui, paruošti prieskonių mišinį – dideliame dubenyje sumaišyti visus ingredientus. Sudėti sparnelius ir gerai juos apvolioti mišinyje. Palikti marinuotis 10-20 min, kad susigertų skoniai.
4. Glajui visus ingredientus sudėti į mažą puodą ir virti apie 15 min, kol skysčio kiekis sumažės per pusę. Retkarčiais pamaišyti, kad neprisviltų. Jei glajus ima skirtis, įpilti šiek tiek šalto vandens, kad atgautų vientisą tekstūrą. Nepersistengti – glajus turi būti sirupiškas ir lipnus, bet ne per tirštas.
5. Kai grilius paruoštas, dėti sparnelius ir kepti 30-45 min, kas 10-15 min apverčiant ir aptepant glajumi iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir pilnai iškeps. Naudojant maisto termometrą, vidinė vištienos temperatūra turi būti virš 74 °C. Taip pat galima patikrinti įbedus iešmelį į storiausią vietą – sultys turi būti skaidrios. Sparneliai turi būti traškūs ir šiek tiek apskrudę.
6. Patiekiant galima pabarstytu svogūnų laiškais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Bbq sparneliaigrilio patiekalaiGrilyje kepti vištų sparneliaiSparneliai su glajumiVištų sparneliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šokoladiniai triufeliai su marcipanu
Desertai

Šokoladiniai triufeliai su marcipanu

2025-07-14
Raudonųjų paprikų užkandis su sūriu
Receptai

Raudonųjų paprikų užkandis su sūriu: puikus pasirinkimas šventiniam stalui

2025-07-22
Gaivus ir sotus uogų glotnutis
Gėrimai

Gaivus ir sotus uogų glotnutis – pusryčiams ar užkandžiui

2025-07-25
Kvapnūs granolos keksiukai
Desertai

Kvapnūs granolos keksiukai

2025-06-27

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?