Grilyje keptos daržovės – marinuotos prieskonių ir žolelių mišinyje, jos tampa ypatingai sodraus skonio.
Grilyje keptos daržovės: receptas
Tobulas garnyras prie gardžiausių grilio patiekalų. Kepsninėje galima kepti mėgstamiausias daržoves, taip lengvai prisitaikant prie valgančiųjų pomėgių.
Ingredientai:
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 valg. š. raudonojo vyno acto
- 2 česnako skiltelės (tarkuotos)
- Kelios raudonėlio šakelės (smulkintos)
- ½ apelsino (sultys ir žievelė)
- 2 cukinijos
- 2 raudonieji svogūnai
- 2 raudonos paprikos
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Marinatui paruošti visus ingredientus, išskyrus daržoves, sudėti į didelį maišymo dubenį. Gausiai pagardinti druska ir juodaisiais pipirais.
2. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, paprikas – plačiomis juostelėmis, cukinijas – griežnėliais. Daržoves sudėti į marinatą ir gerai išmaišyti.
3. Įkaitinti grilių iki aukštos temperatūros. Kepti daržoves vienu sluoksniu tiesiai ant grotelių porcijomis, po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
4. Kai daržovės suminkštės ir iš abiejų pusių įgaus tamsias grotelių žymes, sudėti jas atgal į marinatą ir uždengti lėkšte, kad susidarytų garai ir daržovės dar labiau suminkštėtų – tai užtruks apie 10 min.
5. Keptas daržoves apšlakstyti likusiu marinatu ir patiekti prie mėgstamiausių patiekalų.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.