ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu
Receptai

Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-03
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu
Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu

Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu – tai lengvas ir gardus jūros gėrybių užkandis, pasižymintis traškia plutele ir švelniu skoniu.

Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu: receptas

Šis užkandis idealiai tinka tiek prie taurės mėgstamo gėrimo, tiek kaip dalis šventinės vakarienės.

Ingredientai:

  • Augalinis aliejus (kepimui)
  • 250 g miltų
  • ½ arb. š. kajeno pipirų
  • ½ arb. š. rūkytos paprikos
  • ½ arb. š. druskos
  • 500 g kalmarų
  • 2 kiaušiniai

Majonezui:

  • 200 ml majonezo
  • 1 česnako skiltelė
  • ½ citrinos sultys

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Zefyrai namuose
Namų gamybos zefyrai: receptas ir patarimai
2025-06-16
Grybų džiovinimas: dažnas daro šias klaidas, dėl kurių vėliau tenka gėrybes išmesti
Grybų džiovinimas: dažnas daro šias klaidas, dėl kurių vėliau tenka gėrybes išmesti
2025-08-21
Ką skirtingos pasaulio šalys mėgsta gaminti iš kiaušinių?
Ką skirtingos pasaulio šalys labiausiai mėgsta gaminti iš kiaušinių?
2025-08-22
Torto pagrindas: receptas
Torto pagrindas, kurį visada pavyksta iškepti: mano mėgstamiausias receptas!
2025-10-01
Gaminimo eiga:

1. Majonezui visus ingredientus sumaišyti ir atidėti į šalį.
2. Kalmarams įkaitinti pakankamą kiekį aliejaus keptuvėje – maždaug iki pusės aukščio. Kaitinti ant vidutinės kaitros. Patikrinti temperatūrą įmetant 2-3 cm duonos kubelį – jis turėtų paruduoti ir tapti traškus per 1 minutę. Aliejus įkaitęs.
3. Kol aliejus kaista, į didelį plastikinį maišelį suberti miltus, kajeno pipirus, papriką ir druską. Sudėti žiedais pjaustytus kalmarus ir gerai pakratyti, kad jie tolygiai pasidengtų.
4. Merkti miltuotus kalmarus į išplaktus kiaušinius ir atsargiai dėti juos į karštą aliejų. Kepti 2-3 min, kol taps auksiniai. 5. Išimti iš aliejaus ir trumpai nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Patiekti su česnakiniu citrinų majonezu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Gruzdinti kalmarai su majonezo padažuKalmaraiKalmarų patiekalaiKepti kalmaraiužkandžiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais
Desertai

Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais

Pakanka vos keturių šaukštų: šis kvapas per kelias minutes namams suteiks šventinę nuotaiką
Gyvenimas

Pakanka vos keturių šaukštų: šis kvapas per kelias minutes namams suteiks šventinę nuotaiką

Šaukštas ryte vietoje kavos? Šis įprotis valo žarnyną ir leidžia pasijusti lengvesniems jau po kelių dienų
Sveikata ir grožis

Šaukštas šio aliejaus ryte vietoje kavos? Toks įprotis valo žarnyną ir leidžia pasijusti lengvesniems jau po kelių dienų

Maisto produktai, paliekantys pėdsakus žarnyne
Sveikata ir grožis

Šie maisto produktai palieka pėdsakus žarnyne

Vištienos marinatas: kaip paruošti sultingą ir kvapnią mėsą
Mėsos patiekalai

Vištienos marinatas: kaip paruošti sultingą ir kvapnią mėsą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?