Grybų padažas su grietinėle – tai klasikinis pasirinkimas, kremiška tekstūra ir subalansuotas skonis suteikia maistui ypatingo sodrumo.

Grybų padažas su grietinėle: receptas
Puikiai tinka prie vištienos, žuvies ar makaronų, suteikdamas patiekalui lengvumo ir papildomo skonio.
Ingredientai:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 15 g sviesto
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 225 g pievagrybių
- 150 ml sauso baltojo vyno
- 150 ml grietinėlės (riebios)
- 1 valg. š. smulkintų petražolių
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų ir sviestą keptuvėje, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti kol suminkštės, bet neapskrus.
2. Sudėti trintą česnaką ir griežinėliais pjaustytus grybus, kepti 3-4 min, kol grybai suminkštės, bet dar neišleis sulčių.
3. Supilti vyną ir virti kol skysčio kiekis sumažės perpus.
4. Įmaišyti grietinėlę ir kapotas petražoles, trumpai pašildyti. Pagardinti pagal skonį ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.