ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Grybų padažas su grietinėle
Naudinga

Grybų padažas su grietinėle

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-19
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Grybų padažas su grietinėle – tai klasikinis pasirinkimas, kremiška tekstūra ir subalansuotas skonis suteikia maistui ypatingo sodrumo.

Grybų padažas su grietinėle
Grybų padažas su grietinėle

Grybų padažas su grietinėle: receptas

Puikiai tinka prie vištienos, žuvies ar makaronų, suteikdamas patiekalui lengvumo ir papildomo skonio.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 15 g sviesto
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 225 g pievagrybių
  • 150 ml sauso baltojo vyno
  • 150 ml grietinėlės (riebios)
  • 1 valg. š. smulkintų petražolių
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų ir sviestą keptuvėje, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti kol suminkštės, bet neapskrus.
2. Sudėti trintą česnaką ir griežinėliais pjaustytus grybus, kepti 3-4 min, kol grybai suminkštės, bet dar neišleis sulčių.
3. Supilti vyną ir virti kol skysčio kiekis sumažės perpus.
4. Įmaišyti grietinėlę ir kapotas petražoles, trumpai pašildyti. Pagardinti pagal skonį ir patiekti.

Taip pat skaitykite

5 maisto produktai, kurie gali pakeisti sviestą bet kuriame patiekale be skonio praradimo
5 maisto produktai, kurie gali pakeisti sviestą bet kuriame patiekale be skonio praradimo
2025-10-15
Kokteiliai sveikatai
Naudingi kokteiliai – padės pasijausti lengvai
2025-07-31
Valdorfo salotos
Valdorfo salotos – lengviems pietums
2025-07-04
Lietuvių mėgstamiausi saldumynai. Grybukai
Lietuvių mėgstamiausi saldumynai – jų 10-ukas ir gardūs receptai
2025-07-24

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grybaiGrybų padažasGrybų padažas su grietinėlePadažasPievagrybių padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Naudingiausios duonos rūšys: kokią rinktis ir kokie privalumai?
Sveikata ir grožis

Naudingiausios duonos rūšys: kokią rinktis ir kokie privalumai?

Kokie maisto produktai gerina smegenų veiklą?
Sveikata ir grožis

Kokie maisto produktai gerina smegenų veiklą?

Gydytojų atsakymas, kodėl niekada neturėtumėte miegoti su kojinėmis
Sveikata ir grožis

Gydytojų atsakymas, kodėl niekada neturėtumėte miegoti su kojinėmis

Naminė granola pagal Neringą. Receptas.
Uncategorized

Naminė granola pagal Neringą – greitiems ir sveikuoliškiems pusryčiams!

Sotus vištienos troškinys
Mėsos patiekalai

Sotus vištienos troškinys

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?