ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Grybus žiemai galima paruošiti ir be jokio marinato. Receptas vertas išbandyti
Gyvenimas

Grybus žiemai galima paruošiti ir be jokio marinato. Receptas vertas išbandyti

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-07-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Grybai žiemai be marinato gali stovėti iki 3 metų
Grybai žiemai be marinato gali stovėti iki 3 metų

Jokio marinato, prieskonių ar vandens nereikia. Pasirodo, kad grybai žiemai gali bti paruošti ir labai paprastai.

Čia rasite patarimus, kaip pasirūpinti grybų atsargomis šaltuoju metų laiku.

Taip paruošti grybai išsaugo savo šviežią skonį, todėl šis būdas yra puikus norint užtikrinti, kad jūsų maisto atsargos būtų skanios visą žiemą!

Grybai žiemai be marinato, tinka įvairūs miško grybai

Jums reikės:

  • Grybų (rūšis nėra labai svarbi).

Kaip paruošti?

  • Pasirinkite tik sveikus ir kokybiškus grybus.
  • Sudėkite juos į sietelį ir kruopščiai nuplaukite.
  • Palikite ant sietelio, kad vanduo visiškai nuvarvėtų.
  • Jei turite didesnių grybų, supjaustykite juos mažesniais gabalėliais, bet mažesniųjų nesmulkinkite.
  • Paruoškite švarius stiklainius konservavimui.
  • Sudėkite grybus į stiklainius, švelniai spausdami, kad tilptų kiek įmanoma daugiau.
  • Sluoksniuokite grybus atsargiai, kad jie nesutrupėtų į košę.
  • Uždarykite stiklainių dangtelius tvirtai.
  • Sterilizuokite stiklainius taip, kaip darytumėte su kitais konservais.
  • Pirmą kartą pasterizuokite 90 minučių, o po to palikite stovėti iki kitos dienos.
  • Kitą dieną (po 24 valandų), pasterizuokite dar kartą, šįkart 60 minučių.
  • Po šio proceso grybų tūris turėtų sumažėti, užpildydamas apie tris ketvirtadalius stiklainio arba dar mažiau.

Laikykite šiuos konservuotus grybus kaip įprastus koncervuotus maisto produktus. Tinkamai paruošti, jie gali išlikti skanūs ir saugūs vartoti iki trejų metų.

Skanaus!

Jeigu mėgstate koncervuoti grybus ir kitais būdais, visuomet pravart žinoti, kada koncervuoti grybai nebetinkami valgyti. Žemiau pateiksime 4 punktus, kuriuos pastebėjus koncervuotų grybų bei kitų koncervuotų gaminių valgyti nebegalima.

Grybai žiemai be marinato receptas

Suprasti, kad konservuoti grybai nebėra tinkami vartoti, padės šie požymiai:

  1. Kvapas. Jei atidarius stiklainį pajuntate nemalonų, rūgštų ar kitaip neįprastą kvapą, grybai tikriausiai yra netinkami vartoti.
  2. Išvaizda. Atkreipkite dėmesį į spalvą bei tekstūrą. Jei grybai pakeitė spalvą, yra minkšti, perminkšti arba jeigu ant jų atsirado pelėsis, reikėtų jų nevartoti.
  3. Stiklainio būklė. Patikrinkite, ar stiklainis nėra susigadinęs. Dangtelis turi būti sandarus. Jei jis išsipūtė arba dangtelis pasiduoda paspaudus, tai ženklas, kad konservai gali būti sugadinti.
  4. Drumstas skystis. Jei grybus dengiantis skystis yra drumstas, neįprastos spalvos ar iš jo kyla burbuliukai, tai gali rodyti fermentaciją ar gedimą.

Jei įtariate, kad grybai gali būti netinkami vartoti, geriau nerizikuoti sveikata ir jų nevalgyti.

ŽYMOS:grybaiMArinatas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

7 dalykai, kuriuos reikia sakyti tyliai.
Gyvenimas

Norite būti laimingi? 7 dalykai, apie kuriuos geriau kalbėti tyliai

2025-07-01
Sinoptikai pataria. Liūtis Lietuvoje
Gyvenimas

Orų prognozė pranašauja stiprias orų permainas. Sinoptikai dalijasi patarimais kaip pasiruošti netikėtumams

2025-06-05
Kiek vaikams galima būti saulėje? Specialistų rekomendacijos
Gyvenimas

Specialistai atsako, kiek vaikams galima būti saulėje pagal amžių

2025-06-04
Valgėte česnako? Šis metodas padės atsikratyti nemalonaus burnos kvapo.
Gyvenimas

Valgėte česnako? Šis metodas padės atsikratyti nemalonaus burnos kvapo akimirksniu

2025-06-23

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?