Raudona žuvis yra skanus ir sveikas produktas, tačiau jos galima ne visada įsigyti dėl aukštos kainos. Laimei, mitybos specialistai atskleidžia, kad brangiai kainuojančią žuvį galima pakeisti kitomis rūšimis, kurios taip pat suteikia daug naudos sveikatai.

Alternatyvos raudonai žuviai
Mitybos specialistė Irina Mansurova pažymėjo, kad vietoj lašišos ar upėtakio galima rinktis šprotus ar sardines. Šios žuvies rūšys yra puikus nesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis ir naudingos širdies bei kraujagyslių sveikatai.
Ančiuvių ir kitų žuvų nauda
Specialistė taip pat rekomenduoja vartoti ančiuvius, kuriuose gausu fosforo, kalcio ir kitų mineralinių elementų. Silkė, šprotai ir sardinės yra naudingi nervų sistemai, nes padeda ją nuraminti. Be to, šios žuvys gerina regėjimą ir padidina hemoglobino kiekį kraujyje.
Skumbrė ir silkė – papildoma nauda
Į mitybos racioną verta įtraukti skumbrę, kurioje gausu vitaminų ir baltymų – jų net daugiau nei menkių kepenyse. Silkė taip pat turi daug privalumų: vos šimte gramų šio produkto užtikrinamas vitamino D ir Omega-3 riebalų rūgščių paros poreikis.
Raudonos žuvies alternatyvos, tokios kaip šprotai, sardinės, ančiuviai, silkė ir skumbrė, suteikia daug naudos sveikatai. Jos stiprina nervų sistemą, gerina regėjimą, aprūpina organizmą mineralais, vitaminu D ir Omega-3 riebalų rūgštimis. Net jei negalite įsigyti lašišos, galite mėgautis sveika ir skania žuvimi.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.