Kava – tai ne tik gėrimas, suteikiantis energijos, bet ir produktas, kuris turi daug daugiau naudos organizmui, nei daugelis mano. Britų ekspertai atliko tyrimus ir padarė išvadą, kad kava ne tik gerina nuotaiką, bet ir mažina uždegimą, ypač jei į ją pridedama pieno. Pasak mokslininkų, ši kombinacija gali pasižymėti ne tik maloniu skoniu, bet ir teigiamu poveikiu sveikatai.

Kava: energija, nuotaika ir sveikata
Kava suteikia energijos, pagerina nuotaiką ir padeda koncentracijai, tačiau jos teigiami poveikiai nesibaigia tik šiais efektais. Ekspertai pastebi, kad kava gali sumažinti kai kurių ligų riziką, pavyzdžiui, demencijos, kepenų, krūties ir storosios žarnos vėžio. Tuo pačiu kava yra puikus antioksidantų šaltinis, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir sumažinti organizmo uždegimus.
Pienas kaip naudingas priedas
Bet kaip pienas įtakoja kavos naudą? Mokslininkai išsiaiškino, kad pieno baltymai sustiprina kavos antioksidantų poveikį. Sumaišius pieną su kava, gaunamas „galingas kokteilis“, kuris efektyviai kovoja su uždegimais ir mažina jų atsiradimo riziką. Cisteinas, esantis pieno baltymuose, kartu su kavos komponentais sukuria unikalią sinergiją, padedančią pagerinti organizmo atsparumą uždegimams ir ligoms.
Pieno produktai ir jų nauda
Rinkdamiesi pieną kavos ruošimui, ekspertai rekomenduoja naudoti įvairius pieno produktus. Pavyzdžiui, jogurtas, kefyras ar varškė taip pat gali prisidėti prie uždegimo mažinimo ir bendros organizmo gerovės. Tokie produktai, kaip ir pienas, turi daug baltymų, mineralų ir vitaminų, kurie papildomai stiprina imuninę sistemą ir palaiko sveikatą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.