ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Įdaryta saldžioji bulvė su humuso padažu: sveikas patiekalas
Receptai

Įdaryta saldžioji bulvė su humuso padažu: sveikas patiekalas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Įdaryta saldžioji bulvė su humuso padažu: sveikas patiekalas
Įdaryta saldžioji bulvė su humuso padažu: sveikas patiekalas

Įvairūs patiekalai su saldžiosiomis bulvėmis ir humusu tapo populiarūs dėl savo maistingumo ir paprastumo. Vienas iš tokių patiekalų – įdaryta saldžioji bulvė su humuso padažu, kurią lengva paruošti ir kuri puikiai tinka greitam ir sveikam pietums.

Šis patiekalas sujungia saldžiųjų bulvių saldumą, juodųjų pupelių baltymus, lapinių kopūstų maistingąsias medžiagas ir humuso kremiškumą. Jis ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai, nes yra turtingas skaidulų, baltymų ir antioksidantų.

Įdaryta saldžioji bulvė: receptas

Įdaryta saldžioji bulvė su humuso padažu: receptas

Ingredientai:

  • 1 didelė saldžioji bulvė
  • ¾ puodelio smulkintų lapinių kopūstų
  • 1 puodelis konservuotų juodųjų pupelių, nuplautų
  • ¼ puodelio humuso
  • 2 šaukštai vandens

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Su šakute padarykite kelis įdurimus bulvėje ir mikrobangų krosnelėje kepkite ant didelės galios 7–10 minučių, kol ji suminkštės. Nuplaukite lapinius kopūstus ir leiskite vandeniui nusėsti. Įdėkite juos į vidutinio dydžio puodą, uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Įdėkite juodąsias pupeles ir virkite dar 1–2 minutes, kol mišinys įkais. Jei puode per sausa, įpilkite šaukštą ar du vandens.
  2. Mažame dubenyje sumaišykite humusą su 2 šaukštais vandens. Jei reikia, pridėkite daugiau vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
  3. Perpjaukite saldžiąją bulvę per pusę ir uždėkite ant jos kopūstų ir pupelių mišinį. Užpilkite humuso padažu ir patiekite.

Šis patiekalas puikiai tinka kaip greiti ir maistingi pietūs vienam asmeniui. Jis ne tik skanus, bet ir prisideda prie sveikos mitybos, nes saldžiosios bulvės yra puikus vitaminų A ir C šaltinis, o juodosios pupelės ir lapiniai kopūstai suteikia baltymų ir skaidulų.

Norėdami praturtinti šį patiekalą, galite pridėti įvairių prieskonių, tokių kaip česnakai, raudonėliai ar čili pipirai, kad suteiktumėte papildomo skonio. Taip pat galite eksperimentuoti su skirtingais humuso skoniais arba pridėti kitų daržovių, tokių kaip pomidorai ar avokadai, kad patiekalas būtų dar įvairesnis.

Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško greito, sveiko ir skanaus patiekalo, kurį lengva paruošti ir kuris tinka įvairioms mitybos nuostatoms.

Šaltinis: https://www.eatingwell.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:humusasPupelėsSaldžioji bulvė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sūrio ir cukinijų keksiukai
Receptai

Sūrio ir cukinijų keksiukai – gardus užkandis

2025-06-04
Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru
Desertai

Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru

2025-06-23
Minkšta cinamoninė bananų duona
Desertai

Minkšta cinamoninė bananų duona

2025-06-27
Smidrų salotos su bolivine balanda, granatais ir fetos sūriu
Receptai

Smidrų salotos su bolivine balanda, granatais ir fetos sūriu

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?