Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne – tai klasikinės virtuvės perlas, kuriame jautiena įgauna sodrų skonį marinuojama su raudonu vynu, žolelėmis ir daržovėmis.
Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne: receptas
Elegantiškas ir išraiškingas patiekalas, puikiai tinkantis ypatingoms progoms ar ramiam vakarui prie stalo.
Ingredientai:
- 1 kg jautienos kumpio
- 1 česnako skiltelė
- 2 lauro lapai
- 2 šakelės rozmarino
- 8 juodieji pipirų grūdeliai
- 1 svogūnas
- 3 morkos
- 2 saliero stiebai
- 1 butelis raudonojo vyno
- 90 ml (6 valg. šaukštai) ypač tyro alyvuogių aliejaus
- druska pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nusausinti mėsą popieriniu rankšluosčiu. Perkelti ją į didelį dubenį kartu su visais kitais ingredientais (daržoves supjaustyti gabaliukais), išskyrus aliejų ir druską. Uždenkti maistine plėvele ir palikti marinuotis šaldytuve per naktį arba bent 12 valandų.
2. Išimti mėsą iš marinato, skystį ir daržoves pasilikti vėlesniam naudojimui. Vėl nusausinti mėsą popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinti aliejų dideliame puode, sudėti mėsą ir gerai apkepti iš visų pusių. Išimti ir atidėti į šalį.
3. Į tą patį puodą sudėti iš marinato daržoves ir žoleles, patroškinti kelias minutes. Grąžinti mėsą į puodą, pabarstyti šiek tiek druskos ir kepti ant vidutinės kaitros apie 10 minučių.
4. Supilti likusį marinatą, užviriti, tada sumažinti kaitrą ir uždengti puodą dangčiu. Troškinti apie 2 valandas, kol mėsa suminkštės, o skysčio sumažės. Retkarčiais patikrinti ir atsargiai apversti mėsą. Kai mėsa bus iškepusi taip, kaip patinka, išimti ją iš puodo ir laikyti šiltai. Jei padažas per skystas, toliau virinti ant silpnos kaitros kol sutirštės iki padažo konsistencijos.
5. Patiekti mėsą kartu su daržovėmis ir padažu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.