Imbieriniai avižiniai batonėliai – tai minkšti, sotūs ir kvapnūs avižiniai batonėliai, persmelkti šiltu imbiero ir cinamono aromatu.
Imbieriniai avižiniai batonėliai: receptas
Puikiai tinka kaip saldus užkandis, prie puodelio arbatos ar kaip energijos suteikiantis skanėstas vėsesnėmis dienomis.
Ingredientai:
- 450 g avižinių dribsnių
- 175 g rudojo cukraus
- 250 g sviesto
- 250 g auksaspalvio sirupo
- 3 arb. š. malto imbiero
- ¼ arb. š. malto cinamono
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C.
2. Patepti kvadratinę kepimo formą sviestu ir iškloti dugną bei šonus kepimo popieriumi.
3. Suberti avižinius dribsnius į didelį dubenį, sudėti rudąjį cukrų ir išmaišyti šaukštu, susmulkinti cukraus gumulėlius.
4. Sudėti sviestą, auksaspalvį sirupą, maltą imbierą ir maltą cinamoną į puodą. Švelniai kaitinti, kol sviestas ištirps. Maišyti kol visi ingredientai susijungs. Supilti mišinį į avižų masę. Išmaišyti, kol masė tapti vientisa ir lipni.
5. Supilti masę į paruoštą formą ir mentele prispausti, kad susidarytų lygus sluoksnis. Kepti 25 min.
6. Išimti iš orkaitės ir palikti visiškai atvėsti prieš pjaustant. Supjaustyti į 16 batonėlių ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.