ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Imbieriniai avižiniai batonėliai
Desertai

Imbieriniai avižiniai batonėliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-19
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Imbieriniai avižiniai batonėliai
Imbieriniai avižiniai batonėliai

Imbieriniai avižiniai batonėliai – tai minkšti, sotūs ir kvapnūs avižiniai batonėliai, persmelkti šiltu imbiero ir cinamono aromatu.

Imbieriniai avižiniai batonėliai: receptas

Puikiai tinka kaip saldus užkandis, prie puodelio arbatos ar kaip energijos suteikiantis skanėstas vėsesnėmis dienomis.

Ingredientai:

  • 450 g avižinių dribsnių
  • 175 g rudojo cukraus
  • 250 g sviesto
  • 250 g auksaspalvio sirupo
  • 3 arb. š. malto imbiero
  • ¼ arb. š. malto cinamono

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C.
2. Patepti kvadratinę kepimo formą sviestu ir iškloti dugną bei šonus kepimo popieriumi.
3. Suberti avižinius dribsnius į didelį dubenį, sudėti rudąjį cukrų ir išmaišyti šaukštu, susmulkinti cukraus gumulėlius.
4. Sudėti sviestą, auksaspalvį sirupą, maltą imbierą ir maltą cinamoną į puodą. Švelniai kaitinti, kol sviestas ištirps. Maišyti kol visi ingredientai susijungs. Supilti mišinį į avižų masę. Išmaišyti, kol masė tapti vientisa ir lipni.
5. Supilti masę į paruoštą formą ir mentele prispausti, kad susidarytų lygus sluoksnis. Kepti 25 min.
6. Išimti iš orkaitės ir palikti visiškai atvėsti prieš pjaustant. Supjaustyti į 16 batonėlių ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene oro gruzdintuvėje
2025-06-28
Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Šaltinis: Tortyodmamy.sme.sk
Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Tikrai pavyks kiekvienam!
2025-06-12
Viename puode paruošiamos česnakinės krevetės su špinatais
Viename puode paruošiamos česnakinės krevetės su špinatais
2025-08-12
Kūčiukai ar panetonė? Šventinių kepinių dvikova, kurie desertai šiemet karaliauja ant Kalėdų stalo
Kūčiukai ar panetonė? Šventinių kepinių dvikova, kurie desertai šiemet karaliauja ant Kalėdų stalo
2025-12-17

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:Aromatingi batonėliaiAvižiniai batonėliaiImbieriniai avižiniai batonėliaiImbieriniai kepiniai

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Geriausi finansiniai talismanai skirtingų profesijų žmonėms
    Horoskopai

    Geriausi finansiniai talismanai skirtingų profesijų žmonėms

    Šokoladinė babka
    Desertai

    Šokoladinė babka

    7 frazės, kurių sėkmingi žmonės neištaria. Sužinokite!
    Gyvenimas

    7 frazės, kurių sėkmingi žmonės neištaria. Sužinokite!

    Beldimas į duris ar langą naktį: ką reiškia šis ženklas?
    Horoskopai

    Beldimas į duris ar langą naktį: ką reiškia šis ženklas?

    Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
    Receptai

    Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?