Imbieriniai sausainiai – tai paprasto, naminio skonio imbieriniai sausainiai, pasižymintys švelniu saldumu ir šildančiu aromatu.
Imbieriniai sausainiai: receptas
Lengvai traškūs ir gardūs, jie tinka tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek šventiškai nuotaikai sukurti.
Ingredientai:
- 110 g sviesto
- 110 g cukraus
- 110 g auksaspalvio sirupo
- 225 g miltų su kepimo milteliais (self-raising)
- 2 arb. š. malto imbiero
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros ir patepti kepimo skardą sviestu.
2. Puode ant vidutinės kaitros lėtai ištirpinti sviestą, cukrų ir auksaspalvį sirupą. Kai masė taps vientisa, nukelti nuo kaitros ir šiek tiek atvėsinti. Sudėti visus sausus ingredientus ir maišyti kol susiformuos tešla.
3. Kai tešla bus pakankamai atvėsusi, kad ją būtų galima formuoti, rankas pabarstyti miltais ir suformuoti maždaug monetos dydžio rutuliukus. Sudėti juos ant paruoštos skardos, paliekant pakankamus tarpus, kad kepant sausainiai galėtų išsiplėsti. Kiekvieno rutuliuko viršų šiek tiek prispausti šakute. Iš tešlos turėtų gautis apie 30 sausainių.
4. Kepti apie 10 min arba tol, kol sausainiai taps auksinės rudos spalvos.
5. Išimti iš orkaitės, leisti šiek tiek atvėsti ir perkelti ant grotelių visiškai atvėsti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.