Indiškas karis – puikus pasirinkimas norint greitai ir skaniai pasimėgauti pietumis ar vakariene. Nors restoranuose pateikiami kariai dažnai yra kaloringi ir pilni druskos bei sočiųjų riebalų, naminis karis gali būti sveikesnis ir daug skanesnis. Šis receptas, kurį galima pagaminti vos per 15 minučių, yra sveikas, lengvas ir puikiai tiks net ir tiems, kurie neturi daug laiko praleisti virtuvėje.

Indiškas karis: receptas
Reikalingi ingredientai (2 porcijoms):
- 200 g vištienos filė (arba šviežios krevetės)
- 200 g smulkinto pomidorų minkštimo (šviežių arba konservuotų)
- 1 raudonasis svogūnas
- 1 česnako skiltelė
- 3 valg. š. neriebaus natūralaus jogurto
- 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 2 arb. š. malto imbiero
- 2 arb. š. garam masala prieskonių mišinio
- Čili pipirų pagal skonį
- Sauja šviežios kalendros
Kaip gaminti?
- Svogūnų ir česnako paruošimas: Smulkiai supjaustykite svogūną ir išspauskite česnaką. Kalendras susmulkinkite arba suplėšykite rankomis.
- Pradėkite kepti: Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Įkaitus aliejui suberkite svogūną ir kepkite, kol jis taps auksinės spalvos ir apskrus.
- Prieskoniai: Į keptuvę suberkite česnaką, imbierą ir čili pipirus. Pakepinkite kelias sekundes, kad išlaisvintų savo kvapą.
- Pomidorai ir vanduo: Į keptuvę suberkite smulkintus pomidorus ir įpilkite ketvirtadalį stiklinės vandens. Užvirkite ir troškinkite 2 minutes, kol mišinys šiek tiek sutirštės.
- Vištiena arba krevetės: Į mišinį suberkite vištieną (arba krevetes). Jei naudojate vištieną, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 5–6 minutes, kol mėsa bus visiškai iškepusi. Jei naudojate krevetes, troškinkite jas 2–3 minutes, kol jos taps rožinės spalvos.
- Jogurtas ir kalendros: Sumažinkite ugnį ir įdėkite jogurto, sumaišykite su kario mišiniu. Pabarstykite patiekalą šviežiai supjaustytomis kalendromis.
Karį galite patiekti su:
- Šilta naan duona, agurkų salotomis, smulkintu raudonuoju svogūnu ir citrinos skiltelėmis.
- Ryžiais, virtomis bulvėmis arba roti paplotėliais.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.