Sviestas daugeliui iš mūsų yra neatsiejama kasdienių pusryčių dalis – jis puikiai dera su šviežia duona ar kvapnia bandele ir suteikia dienos pradžiai jaukumo. Tačiau pastaruoju metu vis daugiau žmonių pastebi, kad sviestas ne tik brangsta, bet ir nebe visada džiugina savo sudėtimi ar skoniu. Būtent todėl vis dažniau ieškoma paprastų sprendimų, kaip namuose pasigaminti kokybišką alternatyvą. Šis naminis sviestas nustebins tuo, kad jam reikia vos vieno ingrediento ir kelių minučių jūsų laiko.
Kodėl vis daugiau žmonių renkasi naminis sviestas
Pagrindinė priežastis – kontrolė. Kai gaminate patys, tiksliai žinote, kas patenka ant jūsų stalo. Naminis sviestas neturi jokių priedų, stabilizatorių ar skonio stipriklių. Be to, jis tampa puikiu sprendimu tiems, kurie nori sutaupyti arba tiesiog mėgsta natūralius, rankų darbo produktus.
Dar vienas svarbus aspektas – skonis. Šviežiai pagamintas naminis sviestas yra švelnus, sodrus ir lengvai tepamas, todėl puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertams.
Vienas ingredientas, kuris nustebins net skeptikus
Galbūt sunku patikėti, tačiau naminis sviestas gali būti pagamintas tik iš tiršto baltojo jogurto. Jokių grietinėlių ar sudėtingų procesų – tik kokybiškas jogurtas ir elektrinis maišytuvas. Svarbiausia rinktis kuo tirštesnį jogurtą, nes nuo jo priklauso galutinis rezultatas.
Šį metodą daugelis atrado „YouTube“ platformoje, kur vaizdo įrašai parodo, kaip paprastai galima pasigaminti sviestą net neturint jokios patirties virtuvėje.
Kaip žingsnis po žingsnio gaminamas naminis sviestas
Jogurtas sudedamas į plaktuvo indą ir užpilamas nedideliu kiekiu vandens. Plakant mažu greičiu, po maždaug dešimties minučių aiškiai matyti, kaip atsiskiria kietoji ir skystoji dalys. Skystis – tai pasukos, kurias vėliau galima panaudoti kepiniams, o likusi masė ir yra naminis sviestas.
Papildomai jį trumpai perplakus, išspaudus likusias pasukas ir atvėsinus šaltame vandenyje, sviestas tampa vientisas ir paruoštas naudojimui. Po kelių valandų šaldytuve jis įgauna idealią tekstūrą.
Kaip ir kur naudoti naminis sviestas
Naminis sviestas puikiai tinka tepti ant duonos, bandelių ar sausainių. Jis taip pat gali būti naudojamas kepiniams, kremams ar net paprastiems kasdieniams patiekalams pagardinti. Daugelis pastebi, kad toks sviestas greitai tampa šeimos favoritu, nes yra natūralus ir itin skanus.
Tai paprastas būdas grįžti prie tikro skonio ir sumažinti priklausomybę nuo parduotuvinių produktų.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.