ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Instrukcijos, kaip pasigaminti naminio sviesto tik iš 1 ingrediento – paprasto baltojo jogurto!
Naudinga

Instrukcijos, kaip pasigaminti naminio sviesto tik iš 1 ingrediento – paprasto baltojo jogurto!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-16
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Instrukcijos, kaip pasigaminti naminio sviesto tik iš 1 ingrediento - paprasto baltojo jogurto!
Instrukcijos, kaip pasigaminti naminio sviesto tik iš 1 ingrediento - paprasto baltojo jogurto!

Sviestas daugeliui iš mūsų yra neatsiejama kasdienių pusryčių dalis – jis puikiai dera su šviežia duona ar kvapnia bandele ir suteikia dienos pradžiai jaukumo. Tačiau pastaruoju metu vis daugiau žmonių pastebi, kad sviestas ne tik brangsta, bet ir nebe visada džiugina savo sudėtimi ar skoniu. Būtent todėl vis dažniau ieškoma paprastų sprendimų, kaip namuose pasigaminti kokybišką alternatyvą. Šis naminis sviestas nustebins tuo, kad jam reikia vos vieno ingrediento ir kelių minučių jūsų laiko.

Kodėl vis daugiau žmonių renkasi naminis sviestas

Pagrindinė priežastis – kontrolė. Kai gaminate patys, tiksliai žinote, kas patenka ant jūsų stalo. Naminis sviestas neturi jokių priedų, stabilizatorių ar skonio stipriklių. Be to, jis tampa puikiu sprendimu tiems, kurie nori sutaupyti arba tiesiog mėgsta natūralius, rankų darbo produktus.

Dar vienas svarbus aspektas – skonis. Šviežiai pagamintas naminis sviestas yra švelnus, sodrus ir lengvai tepamas, todėl puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertams.

Vienas ingredientas, kuris nustebins net skeptikus

Galbūt sunku patikėti, tačiau naminis sviestas gali būti pagamintas tik iš tiršto baltojo jogurto. Jokių grietinėlių ar sudėtingų procesų – tik kokybiškas jogurtas ir elektrinis maišytuvas. Svarbiausia rinktis kuo tirštesnį jogurtą, nes nuo jo priklauso galutinis rezultatas.

Taip pat skaitykite

Kaip pasigaminti tobulus keksiukus: minkšti ir purūs, nuo stalo bus nušluoti per 5 minutes
Kaip pasigaminti tobulus keksiukus: minkšti ir purūs, nuo stalo bus nušluoti per 5 minutes
2025-11-11
Šokoladinis karamelės flanas
Šokoladinis karamelės flanas
2025-10-20
Dubajaus šokolado receptas
Dubajaus šokolado receptas: šokoladas užkariavęs internetą
2025-06-30
Aromatingi falafeliai su morkomis
Aromatingi falafeliai su morkomis
2025-09-09

Šį metodą daugelis atrado „YouTube“ platformoje, kur vaizdo įrašai parodo, kaip paprastai galima pasigaminti sviestą net neturint jokios patirties virtuvėje.

Kaip žingsnis po žingsnio gaminamas naminis sviestas

Jogurtas sudedamas į plaktuvo indą ir užpilamas nedideliu kiekiu vandens. Plakant mažu greičiu, po maždaug dešimties minučių aiškiai matyti, kaip atsiskiria kietoji ir skystoji dalys. Skystis – tai pasukos, kurias vėliau galima panaudoti kepiniams, o likusi masė ir yra naminis sviestas.

Papildomai jį trumpai perplakus, išspaudus likusias pasukas ir atvėsinus šaltame vandenyje, sviestas tampa vientisas ir paruoštas naudojimui. Po kelių valandų šaldytuve jis įgauna idealią tekstūrą.

Kaip ir kur naudoti naminis sviestas

Naminis sviestas puikiai tinka tepti ant duonos, bandelių ar sausainių. Jis taip pat gali būti naudojamas kepiniams, kremams ar net paprastiems kasdieniams patiekalams pagardinti. Daugelis pastebi, kad toks sviestas greitai tampa šeimos favoritu, nes yra natūralus ir itin skanus.

Tai paprastas būdas grįžti prie tikro skonio ir sumažinti priklausomybę nuo parduotuvinių produktų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:jogurtassviestas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Zodiako ženklai, kurie dažnai partnerį verčia pavydėti

5 tobulo didkepsnio paruošimo paslaptys („Steiko”): mėsos rūšis ir kepimo laikas
Naudinga

5 tobulo didkepsnio paruošimo paslaptys („Steiko”): mėsos rūšis ir kepimo laikas

ES kelia naujus iššūkius nuotekų tvarkymui: kokie pokyčiai laukia Lietuvos?
Lietuva ir pasaulis

ES kelia naujus iššūkius nuotekų tvarkymui: kokie pokyčiai laukia Lietuvos?

Duonos receptas
Naudinga

Jau seniai nebeperku duonos parduotuvėje: išbandykite šį receptą ir jūs!

Juodųjų serbentų uogienė
Naudinga

Juodųjų serbentų uogienė

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?