Net jei kepdami maistą orkaitėje elgiatės atsargiai, laikui bėgant ji vis tiek susitepa ir apsitaško riebalais. Kepimo metu nuo maisto produktų sklindantys garai nusėda ant sienelių, durelių ir vidinio stiklo, todėl kaupiasi nešvarumai. Laimei, yra paprastų būdų, kaip orkaitės valymas gali tapti greitas ir efektyvus.
Vanduo ir indų ploviklis
Nieko nėra geriau už vandenį, sumaišytą su neutraliu indų plovikliu. Jis efektyviai pašalina tiek purvą, tiek riebalus. Pirmiausia atlikite pagrindinį valymą su kempine ir plovikliu, tada pašalinkite putas drėgnu skudurėliu ir užbaikite sausai nušluostydami. Jei orkaitė labai nešvari, verta pasinaudoti papildomomis priemonėmis.
Maistinės sodos pasta
Maistinė soda yra universalus namų pagalbininkas. Sumaišykite sodą su drungnu vandeniu iki tirštesnės konsistencijos, kad pasta nebėgtų. Užtepkite ją ant stiklinių durelių vidinės pusės ir švelniai įtrinkite šepetėliu arba kempine. Palikite 20 minučių, tada nuvalykite drėgna šluoste ir nusausinkite.
Sodos ir acto pasta
Jei vien maistinė soda nepadeda, pasigaminkite pastą su actu. Šiek tiek pašildykite vandenį, įlašinkite acto ir įberkite daugiau sodos, kad pasta būtų tiršta. Užtepkite ant valomo paviršiaus, palikite 20 minučių, po to švelniai nuvalykite ir nusausinkite.
Kaip valyti stiklinių durelių vidų
Modernių orkaičių durelių stiklą dažnai galima išimti paspaudus mygtuką arba atlaisvinus apsauginius užraktus. Jei stiklo neišimsite, naudokite vielinę pakabą ir gumelę su pritvirtintu audiniu kaip ilgo kabliuko priemonę. Įmerkite audinį į valymo tirpalą (vanduo, soda, actas, druska), įkiškite jį pro tarpelį ir išvalykite visą stiklo paviršių. Po to pakeiskite audinį švariu ir nusausinkite.
Papildomi patarimai orkaitės valymui
- Visada naudokite minkštą kempinę ar šepetėlį, kad nepažeistumėte paviršių.
- Valykite reguliariai, kad neleistumėte susidaryti storam riebalų sluoksniui.
- Jei orkaitė turi nuimamą vidinį stiklą, valymas bus daug paprastesnis ir greitesnis.
Šie paprasti patarimai padės jūsų orkaitę palaikyti švarią, saugią ir tinkamą kasdieniam naudojimui, o kepamas maistas visada bus gardus ir sveikas.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.