Namų kepimo batonai yra ne tik skanūs, bet ir paprastai pagaminami. Šis receptas puikiai tiks, jei norite pasimėgauti šviežiai iškeptu, kvapniu batonu be didelių pastangų. Tešla yra lengvai paruošiama ir puikiai tinka tiek dideliems batonams, tiek mažesniems duonos kepaliukams. Jei norite sužinoti, kaip pasigaminti skanius ir minkštus namų batonus, šis receptas kaip tik jums.

Kaip išsikepti batoną namuose?
Ingredientai
Šie namų batonai gaminami iš paprastų, kasdien vartojamų ingredientų, kuriuos tikrai rasite savo virtuvėje:
- 3 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių;
- 3 stiklės paprastų miltų;
- 1 puodelis vandens;
- 1 arbatinis šaukštelis druskos;
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 1 žiupsnelis cukraus.
Neprivaloma: kmynai, sėklos, stambiagrūdė druska (galite naudoti, kad pagardintumėte batoną pagal savo skonį).
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga- Paruoškite mieles – pradėkite nuo mielių, cukraus ir šilto vandens. Leiskite joms pakilti, net jei naudojate sausas mieles. Tai užtrunka tik kelias minutes ir yra svarbus etapas, kad tešla būtų puri ir minkšta.
- Sumaišykite miltus ir druską – į dubenį suberkite miltus ir druską, tada įpilkite paruoštas mieles bei alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite ir išminkykite minkštą tešlą. Uždenkite ją ir leiskite kilti šiltoje vietoje, kol jos tūris padidės dvigubai (apie 1 valandą).
- Formuokite batoną – kai tešla pakils, ant miltais apibarstyto stalo formuokite du didelius batonus. Uždenkite ir leiskite jiems dar pakilti apie 30 minučių.
- Kepimas – orkaitę įkaitinkite iki 220°C. Ant kiekvieno batono padarykite tris įstrižus pjūvius. Tuo pačiu įdėkite į orkaitę indą su apie ketvirtadaliu puodelio vandens ant dugno, kad kepant susidarytų garai – tai užtikrins, kad batonas bus traškus išorėje, bet minkštas viduje. Kepkite apie 20 minučių arba kol batonai įgaus gražią auksinę spalvą.
- Baigimas – kai batonai iškepė, leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir galite mėgautis!
Šie paprasti namų batonai su mielėmis tikrai patiks visiems, kurie nori greitai ir lengvai pasigaminti skanų duonos kepinį. O jei norite papildomų skonių, galite pabandyti į tešlą įmaišyti kmynų ar sėklų. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam valgymui, tiek šventiniams stalui.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.