ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Itališka cukinijų sriuba
Receptai

Itališka cukinijų sriuba

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-28
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Itališka cukinijų sriuba
Itališka cukinijų sriuba

Itališka cukinijų sriuba – tai švelni, kreminė cukinijų sriuba, pasižyminti lengvu gaivumu ir subtiliu žolelių aromatu.

Itališka cukinijų sriuba: receptas

Sriuba yra lengva, bet kartu pakankamai soti, todėl puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai:

  • 60 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. kapoto česnako
  • saujelė kapoto baziliko
  • jūros druskos ir maltų baltųjų pipirų pagal skonį
  • 1 kg cukinijų
  • 750 ml vištienos sultinio
  • 60 ml riebios grietinėlės
  • saujelė kapotų petražolių
  • 50 g tarkuoto Parmezano

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų sunkioje keptuvėje ant vidutinės kaitros.
2. Lėtai troškinti česnaką, baziliką, druską ir gabaliukais pjaustytas cukinijas 10 min, kol jos lengvai apskrus ir suminkštės.
3. Pagardinti baltaisiais pipirais pagal skonį, tada supilti sultinį ir virti neuždengus 8 min. Tuomet nukelti nuo kaitros.
4. Perkelti tris ketvirčius sriubos į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos konsistencijos.
5. Supilti trintą masę atgal į puodą ir įmaišyti grietinėlę, petražoles ir parmezaną.
6. Patiekiant supilti sriubą į dubenį, pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Pagal skonį pabarstyti papildomu parmezanu.

Taip pat skaitykite

Greitai paruošiamas nekaloringas desertas
Greitai paruošiamas nekaloringas desertas: tereikės avižinių dribsnių, kakavos ir bananų!
2025-09-12
Šokoladinis tortas be pieno produktų
Šokoladinis tortas be pieno produktų
2025-10-30
Ką daryti, kad pomidorų padažas nebūtų rūgštus: reikia dėti ne cukrų, o šį ingredientą
Ką daryti, kad pomidorų padažas nebūtų rūgštus: reikia dėti ne cukrų, o šį ingredientą
2025-11-04
Vištienos Cezario tortilijos su pikantišku padažu: paprastas ir gardus receptas
Vištienos Cezario tortilijos su pikantišku padažu: paprastas ir gardus receptas
2025-08-06

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:cukinijosCukinijų patiekalaiItališka cukinijų sriubasriubatrinta cukinijų sriubatrinta sriuba

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Kuriems žmonėms derėtų valgyti gervuoges, o kuriems - ne?
    Sveikata ir grožis

    Kuriems žmonėms derėtų valgyti gervuoges, o kuriems – ne?

    Sporto šakos, kurios nedegina daug kalorijų: ką verta žinoti prieš pradedant treniruotes
    Sveikata ir grožis

    Sporto šakos, kurios nedegina daug kalorijų: ką verta žinoti prieš pradedant treniruotes

    kiauliena išlieka minkšta ir sultinga
    Mėsos patiekalai

    Išbandykite šį receptą: kiauliena išlieka minkšta ir sultinga, o jums reikės vos 4 ingredientų!

    Grindų plovimo triukas iš kambarinės: kaip grindis plauti tik kas 10 dienų
    Gyvenimas

    Kambarinės patarimas, kuris pakeitė mano tvarkymosi rutiną: grindis plaunu tik kas 10 dienų!

    Keliaujantiems pirmą kartą: pagrindiniai patarimai ir klaidos, kurių reikėtų vengti
    Gyvenimas

    Keliaujantiems pirmą kartą: pagrindiniai patarimai ir klaidos, kurių reikėtų vengti

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?