ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Italų virtuvės pasididžiavimas: Kalėdinis pyragas „Panforte“
Desertai

Italų virtuvės pasididžiavimas: Kalėdinis pyragas „Panforte“

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Italų virtuvės pasididžiavimas: Kalėdinis pyragas „Panforte“
Italų virtuvės pasididžiavimas: Kalėdinis pyragas „Panforte“

Kiekvienoje šalyje gyvuoja skirtingos Kalėdinės tradicijos. Italijoje nė vienos Kalėdos nepraeina be saldžiai aštraus pyrago „Panforte“. Tradiciškai šio pyrago sudėtyje buvo 17 ingredientų, tačiau šiandien galime išbandyti ir šiek tiek supaprastintas arba patobulintas versijas. Siūlome vieną iš jų – tikrą Kalėdų skonio džiaugsmą jūsų namams.

Kalėdinis pyragas „Panforte“: receptas

Ingredientai:

  • 100 g graikinių riešutų
  • 100 g anakardžių
  • 50 g džiovintų slyvų
  • 100 g žemės riešutų
  • 100 g razinų
  • 50 g džiovintų abrikosų
  • 160 g miltų
  • 100 g šokolado
  • 200 g medaus
  • Citrinos žievelės
  • Imbiero
  • Cinamono
  • (Pasirinktinai – kardamono)

1. Riešutų ir vaisių paruošimas

Pirmiausia paskrudinkite riešutus. Džiovintus vaisius užpilkite karštu vandeniu ir palikite pastovėti, kol jie išbrinks. Vandenį nupilkite.

2. Mišinio paruošimas

Susmulkinkite paskrudintus riešutus ir sumaišykite su smulkintais džiovintais vaisiais. Įmaišykite tarkuotos citrinos žievelės, imbiero, cinamono ir, jei norite, kardamono. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Taip pat skaitykite

Naminė čiabata
Naminė čiabata – lengviau nei galvojate
2025-10-16
Ryžiai su pievagrybiais ir vištiena
Ryžiai su pievagrybiais ir vištiena
2025-10-01
Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu
Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu
2025-07-25
Lietinių blynų priedai ir jų žala organizmui
Šie lietinių blynų priedai laikomi pačiais nesveikiausiais mūsų organizmui
2025-08-28

3. Šokolado tirpinimas

Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą. Supilkite jį į vaisių ir riešutų mišinį. Įmaišykite medų ir likusius miltus. Iš pradžių ingredientus gerai sumaišykite mentele arba šaukštu, o paskui rankomis, kad tešla būtų vientisa.

4. Kepimas

Kepimo formą padenkite pergamentiniu popieriumi. Supilkite tešlą į formą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160 °C, apie 30 minučių.

5. Papuošimas ir patiekimas

Prieš patiekdami, pabarstykite pyragą cukraus pudra arba apliekite tirpintu šokoladu. Ant viršaus galite pabarstyti ir šiek tiek riešutų – pyragas atrodys šventiškai ir kvapniai.

„Panforte“ – puikus pasirinkimas Kalėdoms ar kitoms šventėms, kai norisi originalaus, aromatingo ir tradicinio pyrago. Skanaus!

ŽYMOS:Itališki desertaiKalėdospyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tarakonai. 10 būdų kaip atsikratyti.
Gyvenimas

Virtuvę okupavo tarakonai? Kenkėjų naikinimo specialistai pataria išbandyti šiuos 10 būdų atsikratyti jais visiems laikams

Rudeninis genėjimas sode: patarė, ką genėti ir kokių klaidų nekartoti
Sodas ir daržas

Rudeninis genėjimas sode: patarė, ką genėti ir kokių klaidų nekartoti

Greitas būdas išvalyti gartraukio filtrą su namuose pagaminta priemone
Gyvenimas

Greitas būdas išvalyti gartraukio filtrą su namuose pagaminta priemone

Nuostabaus skonio obuolių pyragas:
Desertai

Nuostabaus skonio obuolių pyragas: tešlą paruošite vos per 10 minučių!

Kreminiai makaronai su špinatais
Makaronų patiekalai

Kreminiai makaronai su špinatais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?