Itin greitas spanguolių padažas – tai gaivus, ryškaus skonio spanguolių padažas, kuriame dera natūralus uogų rūgštumas ir subtilus citrusų aromatas. Jis suteikia patiekalams šventinį akcentą, puikiai paryškindamas tiek keptos paukštienos, tiek šaltų užkandžių skonį.
Itin greitas spanguolių padažas: receptas
Tai lengvas, spalvingas ir gaivus priedas, suteikiantis patiekalams daugiau gyvybingumo ir šventiškumo.
Ingredientai:
- 225 g šviežių spanguolių
- 150 g cukraus
- 1 apelsinas (mažas)
- ½ a. š. mišrių prieskonių
- žiupsnelis šviežiai tarkuoto muskato riešuto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į maisto smulkintuvą suberti spanguoles ir cukrų.
2. Apelsiną, jeigu odelė stora, nulupti. Supjaustyti ketvirčiais, pašalinti sėklas ir gabaliukus sudėti į maisto smulkintuvą. Įberti prieskonius ir muskato riešuto.
3. Viską sutrinti iki vientisos masės.
4. Patiekti šaltą arba švelniai pašildyti. Tiekti su kepta kalakutiena arba šaltais mėsos likučiais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.