Itin paprastas aviečių džemas – subalansuotas saldumo ir rūgštumo santykis leidžia avietėms atsiskleisti visu savo sodrumu, o švelni tekstūra suteikia džemui šilto, nostalgiško jaukumo.
Itin paprastas aviečių džemas: receptas
Puikus pasirinkimas norint papildyti savo spintelę tikru vasaros skoniu ištisus metus.
Ingredientai:
- 1 kg aviečių
- 650 g uogienių cukraus
- Šlakelis alyvuogių aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti avietes į didelį storadugnį puodą. Suberti cukrų trečdaliais, kiekvieną kartą švelniai supurtant puodą, kad cukrus pasiskirstytų tolygiai. Uždengti ir palikti kelioms valandoms arba per naktį, kad uogos išleistų sultis.
2. Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai pamaišyti, kad neliktų cukraus gumulėlių. Statyti puodą ant vidutinės kaitros ir kaitinti kol užvirs, tada virti 5-6 min, jei norisi minkštesnio džemo, arba 7-8 min, jei norisi tvirtesnio.
3. Nukelkite nuo kaitros ir švelniai maišyti viena kryptimi, kad pasišalintų puta. Jei ji sunkiai išsisklaido, įlašinti lašelį aliejaus.
4. Supilti džemą į sterilizuotus stiklainius iki pat viršaus ir nedelsiant užsukti dangteliais. Apversti kiekvieną stiklainį 30 sek, tada pastatyti atgal ir palikti atvėsti.
5. Laikyti vėsioje, tamsioje ir sausoje vietoje iki metų. Atidarius laikyti šaldytuve ir sunaudoti per 4 savaites.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.