Yra daug maisto produktų, kuriuos paprastai rekomenduojama riboti, tačiau, kaip teigia gydytoja Jekaterina, kai kurie iš jų gali būti naudingi organizmui, jei vartojami saikingai. Specialistė pabrėžia, kad svarbu atkreipti dėmesį į kiekį ir atsižvelgti į galimas kontraindikacijas, kad būtų išvengta neigiamo poveikio sveikatai.

Kava – naudinga, bet saikingai
Kava yra vienas iš populiariausių gėrimų pasaulyje, tačiau jos poveikis sveikatai priklauso nuo suvartojamo kiekio. Kava gali pagerinti dėmesio koncentraciją, stimuliuoti imunitetą ir teigiamai veikti medžiagų apykaitą. Tai puikus gėrimas rytą, kad pradėtumėte dieną su energija. Svarbu nepersistengti – ryte pakanka vieno ar dviejų puodelių kavos, kad pasiektumėte geriausius rezultatus. Per didelis kavos vartojimas gali sukelti nemigą, nervingumą ir padidinti širdies ritmą.
Varškė – kalcio ir baltymų šaltinis
Varškė yra vertingas maisto produktas, turintis daug baltymų ir kalcio, kurie yra svarbūs sveikatai, ypač kaulų ir raumenų stiprinimui. Tačiau, kaip ir su bet kokiu kitu produktu, svarbu nepersistengti. Pernelyg didelis varškės vartojimas gali prisidėti prie svorio augimo, nes šiame produkte yra pakankamai daug kalorijų. Tinkamas kiekis varškės, vartojamas saikingai, gali būti naudingas sveikatai, bet kaip ir su visais pieno produktais, verta kontroliuoti jo kiekį mityboje.
Aliejus – vitaminų ir sveikatos šaltinis
Aliejus yra svarbus vitamino A šaltinis ir gali padėti pagerinti bendrą organizmo sveikatą, tačiau reikia atkreipti dėmesį į jo vartojimo kiekį. Aliejus suteikia organizmui sočiųjų riebalų rūgščių, kurios yra būtinos sveikai mitybai, tačiau jų perteklius gali sukelti sveikatos problemų. Sotieji riebalai neturėtų viršyti 10% visų dienos kalorijų. Geriausia rinktis aukštos kokybės aliejus, tokius kaip alyvuogių aliejus, ir vartoti juos saikingai, kad pasiektumėte geriausius rezultatus sveikatai.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.