Kas yra japoniškas sūrio pyragas
Japoniškas sūrio pyragas yra unikalus desertas, kuris savo populiarumu užkariavo visą pasaulį. Šis pyragas išsiskiria savo nepaprastu minkštumu ir subtiliu skoniu. Nepaisant pavadinimo, jo receptas turi italų virtuvės pėdsakų dėl maskarponės sūrio naudojimo.
Pyragas kepamas vandens vonelėje, todėl išlieka drėgnas ir neįtikėtinai minkštas. Jo tekstūra primena cheesecake, tačiau yra daug lengvesnė ir mažiau kaloringesnė. Šis desertas puikiai tinka tiems, kas nori mėgautis skanumynais, bet nepernelyg apkrauti organizmo.
Reikalingi ingredientai pyragui
Japoniškas sūrio pyragas gaminamas iš paprastų ir lengvai prieinamų ingredientų. Pagrindiniai komponentai:
- 140 g cukraus
- 250 g maskarponės sūrio
- 60 g kukurūzų miltų arba krakmolo
- 60 g kvietinių miltų
- žiupsnelis druskos
- 100 ml pieno
- 50 g kambario temperatūros sviesto
- šaukštas citrinos sulčių
- 6 kiaušiniai
- vienas pakelis kepimo miltelių
Svarbu naudoti kambario temperatūros produktus, kad tešla būtų vienalytė. Maskarponės sūris suteiks pyragui kreminio skonio ir minkštumo.

Pirmieji gaminimo žingsniai
Pradėkite pyragą ruošti nuo orkaitės pašildymo iki 160°C temperatūros. Į orkaitės apačią padėkite skardą su vandeniu – tai bus vandens vonelė kepimui. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir palikite juos šildytis iki kambario temperatūros.
Išsijokite miltus ir krakmolą kartu, kad masė būtų vienalytė. Plakimo dubenyje 5 minutes vidutinio greičio plaktuvu suplakite maskarponės sūrį su sviestu ir pienu. Masė turi tapti lygi ir be gumuliukų.
Tešlos paruošimas
Į sūrio masę sumaišykite kiaušinių trynius, sausųjų ingredientų mišinį, citrinos sultis ir druskos žiupsnelį. Visą masę plakite tris minutes vidutinio greičio plaktuvu, kad ingredientai gerai susimaišytų.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi iki standžių putų. Šis žingsnis labai svarbus – putų standumas lems pyragų lengvumą. Išplaktus baltymus į tešlą įmaišykite dalimis, švelniai pamaišydami šaukštu iš apačios į viršų.
Kepimo procesas ir patiekimas
Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Formą pastatykite į skardą su vandeniu orkaitėje. Kepkite 160°C temperatūroje mažiausiai 55 minutes. Iškepimo laipsnis patikrinamas medinių pagaliukų – jie turi išeiti švarūs.
Pyragą leiskite atvėsti formoje bent pusvalandį, tik tada išimkite. Ant atšalusio pyrago galite pabarstyti cukraus pudros. Puikiai tiks šviežios uogos, uogienė arba grietinė. Japoniškas sūrio pyragas skaniausia valgomas šaldytuvo temperatūros arba šiek tiek atvėsęs.
Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney