Jautienos ir lęšių kukuliai – tai puikus derinys tarp itališkos klasikos ir šiuolaikiško komfortiško maisto. Minkšti, sultingi kukuliai, pagardinti prieskoniais ir švelniu sūriu, troškinti padaže.
Jautienos ir lęšių kukuliai: receptas
Tai puikus pasirinkimas šeimos pietums, savaitgalio pasilepinimui ar draugiškai vakarienei – kiekvienas kąsnis kupinas skonio ir jaukumo.
Ingredientai:
- 50 ml pieno
- 80 g džiūvėsėlių
- 500 g maltos jautienos
- 150 g žaliųjų lęšių (virtų)
- 1 kiaušinis
- 30 g parmezano (tarkuoto)
- didelis žiupsnis džiovinto raudonėlio
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai
- 3 česnako skiltelės
- 1 šviežio čiobrelio šakelė
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
Patiekimui: - 1 prancūziškas batonas
- 100 g rikotos
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sumaišyti pieną ir džiūvėsėlius dideliame dubenyje. Palikti 5 min, kad išbrinktų.
2. Į dubenį sudėti maltą mėsą, lęšius, kiaušinį, parmezaną ir raudonėlį. Dosniai pagardinti druska ir pipirais, tada minkyti masę apie 3 min, kol taps vientisa ir lipni. Sudrėkintomis rankomis formuoti mažus rutuliukus, maždaug stalo teniso kamuoliuko dydžio, kuo stipriau suspaudžiant. Atidėti.
3. Didelėje keptuvėje su dangčiu įkaitinti 2 šaukštus aliejaus ant vidutinės kaitros. Sudėti mėsos kukulius vienu sluoksniu (jei reikia – dalimis) ir kepti 5-8 min, kol gražiai apskrus. Išimti ir atidėti į lėkštę.
4. Į tą pačią keptuvę supilti likusį aliejų ir sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus. Kepti apie 8 min ant vidutinės kaitros, tada sudėti trintą česnaką ir čiobrelių lapelius, kepti dar 2 min, kol pasklis aromatas. Supilti smulkintus pomidorus, pasūdyti ir pabarstyti pipirais.
5. Kai padažas užvirs, sudėti kukulius atgal į keptuvę ir užpilti dalį padažo ant viršaus. Uždengti dangtį ir troškinti ant silpnos ar vidutinės kaitros 25-30 min, kol kukuliai gerai įkais ir visiškai iškeps. Nuimti keptuvę nuo kaitros.
6. Perpjauti batoną išilgai, patepti rikota, išdėlioti kukulius per visą ilgį, užpilti šiek tiek padažo ir uždėti viršutinę batono pusę. Supjaustyti į keturis sumuštinius ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.