ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Jautienos liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins jūsų artimuosius
Mėsos patiekalai

Jautienos liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins jūsų artimuosius

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins artimuosius
Liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins artimuosius

Liulia kebabas yra patiekalas, kuriame susijungia švelni malta mėsa ir išskirtinių prieskonių aromatai. Šio patiekalo unikalumas slypi paprastuose ingredientuose, kurių derinys sukuria skonio sprogimą. Tai ne tik skanu, bet ir leidžia pajusti tikrą kulinarinį malonumą gaminant. Jei norite nustebinti savo artimuosius įspūdingu ir lengvai paruošiamu patiekalu, šis receptas – kaip tik jums!

Lyula kebabas yra vienas populiariausių tradicinių Rytų virtuvės patiekalų, kilęs iš Vidurio Azijos, Kaukazo ir Artimųjų Rytų regionų. Patiekalas laikomas tikru kulinarinio meno simboliu, kuris dažnai ruošiamas įvairiomis progomis – nuo šeimos vakarienių iki šventinių susibūrimų. Skirtingose šalyse receptas gali skirtis, tačiau pagrindinė idėja – švelniai prieskoniais pagardinta malta mėsa, kepama ant atviros ugnies – lieka nepakitusi. Tradicinis kebabų kepimas siejamas su senovės klajoklių gentimis, kurios šį maistą ruošdavo laužuose, keliaudamos per stepes ir kalnus.

Liulia kebabas: receptas

Ingredientai

Liulia kebabui:
– 700 g maltos jautienos;
– 1 a. š. džiovinto česnako;
– pundelis kalendros;
– 1 a. š. druskos;
– 1 a. š. maltų juodųjų pipirų;
– lavašas – patiekimui.

Taip pat skaitykite

Įdaryta saldžioji bulvė su humuso padažu: sveikas patiekalas
Įdaryta saldžioji bulvė su humuso padažu: sveikas patiekalas
2025-07-10
Šis daržovių patiekalas vos iš trijų ingredientų nepalieka abejingų: išbandykite receptą
Šis daržovių patiekalas vos iš trijų ingredientų nepalieka abejingų. Išbandykite receptą
2025-07-17
Vištienos iešmeliai jogurto marinate karšto oro gruzdintuvėje
Vištienos iešmeliai jogurto marinate karšto oro gruzdintuvėje
2025-06-19
Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais
Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais
2025-06-04

Marinuotiems svogūnams:
– 1 svogūnas;
– 1 v. š. vyno acto;
– 1 a. š. cukraus;
– 1 a. š. druskos;
– 1 a. š. granatų padažo;
– 2 šakelės žaliojo svogūno.

Patiekimui:
– adžika – pagal skonį.

Liulia kebabas: receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga
  1. Supjaustykite svogūną plonais žiedais, pabarstykite cukrumi ir druska.
  2. Įpilkite vyno acto, įmaišykite granatų padažą ir gerai išmaišykite.
  3. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir sumaišykite su svogūnų mišiniu. Palikite marinuotis 20–30 minučių.
  4. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą jautieną su smulkinta kalendra, česnaku ir prieskoniais.
  5. Gerai sumuškite mėsos masę į dubens sieneles, kad ji taptų vientisa ir tanki.
  6. Suformuokite kebabus, atsargiai apvyniodami mėsą aplink iešmus.
  7. Kepkite ant atviros ugnies, kol kebabai gražiai apskrus, nuolat sukant iešmus tolygiam kepimui.
  8. Patiekite kebabus su lavašu, marinuotais svogūnais, šviežiomis žolelėmis ir adžika.

Liulia kebabas – tai patiekalas, kuris paprastai paruošiamas, bet padovanoja nepaprastą skonį ir kvapą. Išbandykite šį receptą ir nustebinkite savo šeimą ar draugus autentišku kulinariniu šedevru! Kiekvienas kąsnis suteiks tikrą malonumą, o jūsų virtuvė užsipildys nepamirštamu rytietišku aromatu.

Šaltinis: https://24tv.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:jautienaLiulia kebabasrytų virtuvė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šakšuka
Receptai

Šakšuka – gardiems jūsų pusryčiams

2025-07-18
Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai
Apkepai

Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai

2025-06-13
Sveikuoliška grūdėtos varškės pica be miltų
Receptai

Sveikuoliška grūdėtos varškės pica be miltų

2025-06-19
Rūkytos lašišos ir bulvių kišas
Receptai

Rūkytos lašišos ir bulvių kišas

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?