ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Jautienos troškinys su alumi
Mėsos patiekalai

Jautienos troškinys su alumi

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-03
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Jautienos troškinys su alumi – tai klasikinis komfortiško maisto pavyzdys. Lėtai troškintas troškinys pasižymi turtingu, giliu skoniu ir tiršta konsistencija.

Jautienos troškinys su alumi
Jautienos troškinys su alumi

Jautienos troškinys su alumi: receptas

Tai patiekalas, kuris sušildo ne tik kūną, bet ir sielą.

Ingredientai:

  • 3-4 valg. š. neutralaus skonio aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 2 morkos
  • 2 saliero stiebai
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 1 arb. š. sutrintų juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapai
  • 2 čiobrelio šakelės
  • 1 valg. š. miltų
  • ½ a. š. kajeno pipirų
  • 500 g troškinimui tinkamos jautienos
  • 500 ml šviesaus alaus
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame, sunkiadugniame troškintuve ant vidutinės-didelės kaitros. Sudėti pjaustytus svogūnus, morkas ir salierus, ir kepti 4-5 min, kol suminkštės, bet nepradės ruduoti.
2. Sudėti konservuotus pomidorus, juoduosius pipirus, lauro lapus ir čiobrelius, maišant kepti dar 3-4 min.
3. Įmaišyti miltus, sumaišytus su kajeno pipirais ir kepti dar 2-3 min.
4. Sudėti gabaliukais pjaustyyą jautieną, tada supilti šviesų alų ir užvirinti. Sumažinti kaitrą ir troškinti ant silpnos kaitros 3 val, kas 20-30 min pamaišant, kol mėsa taps tokia minkšta, kad ją bus galima perpjauti šaukštu.
5. Patiekti dubenėliuose su šviežios duonos riekėmis arba lėkštėse su bulvių koše ir žaliomis daržovėmis.

Taip pat skaitykite

Tailandietiška makaronų sriuba su krevetėmis
Tailandietiška makaronų sriuba su krevetėmis
2025-06-04
Marokietiška sriuba su avinžirniais
Marokietiška sriuba su avinžirniais
2025-07-17
Moliūgų tarta su svogūnais - kai nesinori mėsos
Moliūgų tarta su svogūnais – kai nesinori mėsos
2025-06-05
Greitai paruošiamas nekaloringas desertas
Greitai paruošiamas nekaloringas desertas: tereikės avižinių dribsnių, kakavos ir bananų!
2025-09-12

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Ilgai troškinta jautienaJautienos patiekalaijautienos troškinysJautienos troškinys su alumiTroškinys

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Karlo Jungo archetipai: kelionė į kolektyvinę pasąmonę
Įdomu

Karlo Jungo archetipai: kelionė į kolektyvinę pasąmonę

Valgykite tą patį
Sveikata ir grožis

Štai kas nutiks organizmui, jei kasdien valgysite tą patį: būsite šokiruoti

Maistinės kandys. Klausimai ir atsakymai kaip išnaikinti
Gyvenimas

Kaip atsiranda maistinės kandys ir kaip jomis efektyviai atsikratyti?

Spalio mėnesio angelo laikrodis. Kada ir ko prašyti savo globėjo?
Horoskopai

Spalio mėnesio angelo laikrodis. Kada ir ko prašyti savo globėjo?

4 veiksniai, kurie griauna intelektą ir trukdo lavintis
Gyvenimas

4 veiksniai, kurie griauna intelektą ir trukdo lavintis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?