Jautienos troškinys su alumi – tai klasikinis komfortiško maisto pavyzdys. Lėtai troškintas troškinys pasižymi turtingu, giliu skoniu ir tiršta konsistencija.
Jautienos troškinys su alumi: receptas
Tai patiekalas, kuris sušildo ne tik kūną, bet ir sielą.
Ingredientai:
- 3-4 valg. š. neutralaus skonio aliejaus
- 2 svogūnai
- 2 morkos
- 2 saliero stiebai
- 400 g konservuotų pomidorų
- 1 arb. š. sutrintų juodųjų pipirų
- 2 lauro lapai
- 2 čiobrelio šakelės
- 1 valg. š. miltų
- ½ a. š. kajeno pipirų
- 500 g troškinimui tinkamos jautienos
- 500 ml šviesaus alaus
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų dideliame, sunkiadugniame troškintuve ant vidutinės-didelės kaitros. Sudėti pjaustytus svogūnus, morkas ir salierus, ir kepti 4-5 min, kol suminkštės, bet nepradės ruduoti.
2. Sudėti konservuotus pomidorus, juoduosius pipirus, lauro lapus ir čiobrelius, maišant kepti dar 3-4 min.
3. Įmaišyti miltus, sumaišytus su kajeno pipirais ir kepti dar 2-3 min.
4. Sudėti gabaliukais pjaustyyą jautieną, tada supilti šviesų alų ir užvirinti. Sumažinti kaitrą ir troškinti ant silpnos kaitros 3 val, kas 20-30 min pamaišant, kol mėsa taps tokia minkšta, kad ją bus galima perpjauti šaukštu.
5. Patiekti dubenėliuose su šviežios duonos riekėmis arba lėkštėse su bulvių koše ir žaliomis daržovėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.