ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Jei mėgstate cinamoną, per 15 minučių pagaminkite neįtikėtinai kvapnų pyragą
Desertai

Jei mėgstate cinamoną, per 15 minučių pagaminkite neįtikėtinai kvapnų pyragą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Iškepti cinamoninį kvapnų pyragą yra būtina kiekvienam šio prieskonio gerbėjui. Pyrago aromatas užlies ne tik jūsų namus, bet ir už jų ribų esančias erdves! Cinamoninis pyragas gaminamas iš paprastų ingredientų, kurių tikrai rasite savo virtuvėje. Tai puiki alternatyva laiko reikalaujantiems cinamono bandelėms – paruošimo procesas truks vos 15 minučių.

Per 15 minučių pagaminkite neįtikėtinai kvapnų pyragą
Per 15 minučių pagaminkite neįtikėtinai kvapnų pyragą

Pasigaminkite kvapnų pyragą su cinamonu

Ingredientai:

Tešlai:

  • 75 g sviesto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 360 ml pieno;
  • 420 g miltų;
  • 1 žiupsnelis druskos;
  • 15 g kepimo miltelių;
  • 150 g cukraus;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto.

Įdarui:

Taip pat skaitykite

Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai
Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai
2025-08-07
Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
2025-07-21
Grybų kava. Kodėl verta išbandyti?
Egzotiška grybų kava. Kodėl verta išbandyti?
2025-08-22
Saldžiarūgščiai šonkauliukai
Saldžiarūgščiai karamelizuoti šonkauliukai su kario ir saldžiosios čili glazūra
2025-06-18
  • 120 g sviesto;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • 1 v. š. miltų;
  • 1 v. š. cinamono.

Glazūrai:

  • 3 v. š. cukraus pudros;
  • 2 v. š. grietinės.
Pasigaminkite kvapnų pyragą su cinamonu

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinius išplakite su suminkštintu sviestu, cukrumi ir vanilės ekstraktu, kol gausite lengvą ir purią masę. Toliau plakdami po truputį pilkite pieną.
  2. Į masę dalimis įmaišykite miltus ir išminkykite vientisą skystą tešlą.
  3. Supilkite tešlą ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Rekomenduojamas skardos dydis – 37 cm x 24 cm.
  4. Ištirpintą sviestą sumaišykite su ruduoju cukrumi, miltais ir cinamonu. Gautą masę užpilkite ant tešlos ir, naudodami medinį pagaliuką, suformuokite raštą.
  5. Kepkite pyragą 180 °C temperatūroje 25–30 minučių.
  6. Išėmę karštą pyragą, aptepkite glazūra, pagaminta iš cukraus pudros ir grietinės.

Papildomi patarimai

  • Papuošimai: Pyrago paviršių galite pagardinti riešutais, džiovintais vaisiais arba šokolado drožlėmis. Tai suteiks desertui papildomo skonio ir išskirtinumo.
  • Laikymas: Jei pyrago nesuvalgėte iškart, laikykite jį sandariai uždarytame inde – taip jis išliks šviežias iki kitos dienos.
  • Patiekimas: Cinamoninis pyragas puikiai dera su puodeliu kavos, arbatos arba karšto šokolado.

Šis pyragas – ne tik desertas, bet ir nuotaiką keliantis kulinarinis šedevras. Jo kvapas ir skonis akimirksniu sukuria jaukią atmosferą, o paruošimo paprastumas leidžia džiaugtis skaniu rezultatu net ir virtuvės naujokams.

Šaltinis: ukr.media

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:cinamonaspyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šis ilgalaikio streso požymis vis dar ignoruojamas. Kur stresas kaupiasi labiausiai?
Sveikata ir grožis

Šis ilgalaikio streso požymis vis dar ignoruojamas. Kur stresas kaupiasi labiausiai?

Ką valgyti prieš skrydį? Maistas, kuris gali sugadinti jūsų kelionę lėktuvu
Gyvenimas

Ką valgyti prieš skrydį? Maistas, kuris gali sugadinti jūsų kelionę lėktuvu

Automobilis su paskola: Ar verta? Atsako ekspertai
Automobiliai

Automobilis su paskola: Ar verta? Atsako ekspertai

Naujas iššūkis moterims: ar gali padaryti 11 atsispaudimų?
Sveikata ir grožis

Naujas iššūkis moterims: ar gali padaryti 11 atsispaudimų?

Paprastai paruošiamos bulvių salotos
Receptai

Paprastai paruošiamos bulvių salotos

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?