ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Ji supylė tai į dubenį ir panardino savo seną megztinį. Po pusvalandžio jis buvo kaip naujas
Gyvenimas

Ji supylė tai į dubenį ir panardino savo seną megztinį. Po pusvalandžio jis buvo kaip naujas

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-09-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ji supylė tai į dubenį ir panardino savo seną megztinį
Ji supylė tai į dubenį ir panardino savo seną megztinį

Minkštas, storas megztinis – būtinas kiekvienos moters drabužių spintoje. Geriausia rinktis pagamintą iš natūralių medžiagų, pavyzdžiui, vilnos. Nors jie šilti ir tikrai nesušalsite, šiurkšti medžiaga gali sudirginti odą. Užuot kentėję, pasinaudokite gudria gudrybe ir sušvelninkite savo megztinį.

Nusipirkti gerą megztinį prekybos centre – tikras iššūkis. Nors jie yra gražūs, jų kompozicijose daugiausia yra dirbtinių medžiagų. Poliesteris  ar akrilas gerai atrodo tik pirmą kartą naudojant, kai jų nereikia skalbti. Dirbtinės sudėties megztiniai išsitampo ir išblunka po sąlyčio su vandeniu ir plovikliu. Kur kas geriau investuoti į natūralius audinius, bet kaip susitvarkyti su vilnos šiurkštumu? Išbandykite šį triuką!

Megztinis nebebus šiurkštus. Tiesiog naudokite produktą iš šaldytuvo

Stori vilnoniai megztiniai padeda išgyventi atšiaurią žiemą, kai lauke labai šalta. Deja, jie turi didelį trūkumą, kurį mažai kas mini –  jų medžiaga siaubingai dirgina jautrią odą. Tai sukelia nuolatinį diskomfortą, kurio nė vienas nenorime jausti. Norėdami atsikratyti šio pojūčio, turite atlikti megztinio minkštinimo procedūrą. Tam jums reikės karvės pieno.

Mišiniui pagaminti reikia 2 litrų vandens ir stiklinės karvės pieno (jei jo neturite, galite naudoti grietinėlę arba kefyrą). Sumaišykite abu skysčius ir panardinkite megztinį į šį mišinį 30 minučių. Praėjus šiam laikui, išspauskite vandens perteklių ir įmeskite megztinį į skalbimo mašiną.

Taip pat skaitykite

Apelsino žievės teorija: ką ji gali pasakyti apie santykius
TikTok’o Apelsino žievės teorija: ką ji gali pasakyti apie jūsų santykius
2025-07-30
Draugystės „galiojimo laikas“: kaip suprasti, kad nutolote nuo draugo?
Draugystės „galiojimo laikas“: kaip suprasti, kad nutolote nuo draugo?
2025-08-18
Juodosios anglies filtras vandeniui
Juodosios anglies filtras vandenyje: kam jis reikalingas?
2025-07-07
Kepimo soda skalbimui: kaip ir kada naudoti?
Kepimo soda skalbimui: kaip ir kada naudoti?
2025-09-21

Nepamirškite skalbdami naudoti žemą temperatūrą ir ilgai negręžkite megztinio. Natūralios medžiagos linkusios susitraukti. Ploviklius naudokite švelnius, pavyzdžiui, skirtus vaikams.

Neturite namuose pieno produktų? Naudokite plaukų kondicionierių

Pieno produktų trūkumas namuose nieko nestebina, juolab kad dauguma iš mūsų netoleruojame laktozės. Tokiu atveju jums nereikia pirkti pieno tik tam, kad suminkštintumėte megztinį. Geras jo pakaitalas bus plaukų kondicionierius. Dubenyje sumaišykite litrą vandens ir apie 50 g bet kokio kondicionieriaus. Sumaišykite abi medžiagas, kad neliktų gumuliukų ir bent valandai įdėkite megztinį į šį mišinį. Pasibaigus šiam laikui, skalbkite megztinį kaip įprasta, būkite atsargūs su aukšta temperatūra, kuri gali sugadinti drabužį. Padėkite megztinį ant džiovyklės taip, kad jis labai nekabėtų, nes dėl to medžiaga gali per daug išsitempti.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:megztiniaipienasvilna

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mitybos specialistė įvardijo 5 populiarius maisto produktus, kurių rekomenduojama atsisakyti
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistė įvardijo 5 populiarius maisto produktus, kurių rekomenduojama atsisakyti

Kokią arbatą geriau gerti ryte: juodą ar žalią?
Sveikata ir grožis

Kokią arbatą geriau gerti ryte: juodą ar žalią?

Ar žinojote, kad Šiaurės Amerikoje yra 23 šalys? Įdomūs faktai apie šį žemyną
Įdomu

Ar žinojote, kad Šiaurės Amerikoje yra 23 šalys? Įdomūs faktai apie šį žemyną

Ar žinojote, kad riešutų mirkymas vandenyje gali padidinti jų naudą?
Sveikata ir grožis

Ar žinojote, kad riešutų mirkymas vandenyje gali padidinti jų naudą?

vėžio sukeliami simptomai
Sveikata ir grožis

Vėžio simptomai, kurie gali pasireikšti valgio metu: iš pradžių galima nepastebėti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?