ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Jogurtinis pyragas – paprastai ir greitai paruošiamas
Desertai

Jogurtinis pyragas – paprastai ir greitai paruošiamas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Jogurtinis pyragas – šis lengvas ir kvapnus pyragas su graikišku jogurtu yra minkštas, drėgnas ir švelniai saldus. Itin paprastai paruošiamas, o skonis tikrai sužavės visus.

Jogurtinis pyragas
Jogurtinis pyragas

Jogurtinis pyragas: receptas

Pyragas puikiai tinka tiek kasdieniams pasilepinimams, tiek ypatingoms progoms. Patiekiamas su šviežiomis uogomis, pyragas tampa dar gaivesnis ir dar labiau viliojantis.

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 125 g graikiško jogurto (kambario temperatūros)
  • 120 ml saulėgrąžų arba kito neutralaus aliejaus, papildomai kepimo formai patepti
  • 180 g smulkaus cukraus, papildomai glazūrai
  • 180 g kvietinių miltų
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis smulkios druskos
  • ½ a. š. rožių vandens (nebūtina)
  • 1 žalioji citrina (smulkiai tarkuota žievelė ir sultys, papildomai papuošimui_
  • Šviežios uogos patiekimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190°C (arba 170°C su ventiliatoriumi). Apvalios 23 cm skersmens kepimo formos kraštus patepti aliejumi, o dugną iškloti kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti kiaušinius, jogurtą ir saulėgrąžų aliejų. Suberti miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir rožių vandenį (jeigu naudojamas). Viską gerai išplakti, kol tešla taps vientisa. Supilti ją į paruoštą kepimo formą ir kepti apie 30 min, kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.
3. Kol pyragas kepa, sumaišyti žaliosios citrinos sultis su tokiu pat kiekiu smulkaus cukraus (pvz., 2 valg. š. sulčių ir 2 valg. š. cukraus) ir palikti, kad cukrus ištirptų. Ant pyrago viršaus pabarstyti šiek tiek papildomos tarkuotos citrinos žievelės, kad suteikti spalvos.
4. Iškepusį pyragą palikti formoje 10 min, tada išimti ir perkelti ant grotelių. Viršų patepti žaliosios citrinos glazūra ir palikti visiškai atvėsti. Patiekti supjaustytą riekelėmis su šviežiomis uogomis šalia.

Taip pat skaitykite

Du kartus keptos įdarytos bulvės
Du kartus keptos įdarytos bulvės
2025-06-26
Žali makaronai su netikėtu ingredientu
Žali makaronai su netikėtu ingredientu
2025-07-29
Trapūs sausainiai su pistacijomis
Trapūs sausainiai su pistacijomis
2025-09-01
Labai skanios bulvių salotos: patiks visiems!
Labai skanios bulvių salotos: patiks visiems!
2025-09-12

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:jogurtasJogurtinis pyragaspyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tirpioji kava: privalumai, trūkumai ir poveikis organizmui
Sveikata ir grožis

Tirpioji kava: privalumai, trūkumai ir poveikis organizmui

Saldžiarūgščiai šonkauliukai
Mėsos patiekalai

Saldžiarūgščiai karamelizuoti šonkauliukai su kario ir saldžiosios čili glazūra

Močiutės sausainiai
Desertai

Močiutės sausainiai – paprasti, bet nepaprastai skanūs

Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti
Naudinga

Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti

Kai pasaulis traukiasi – ar Ukraina liks viena prieš Rusijos puolimą?
Lietuva ir pasaulis

Kai pasaulis traukiasi – ar Ukraina liks viena prieš Rusijos puolimą?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?