ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Jogurtinis pyragas: receptas, dėl kurio visi iš proto eina
Desertai

Jogurtinis pyragas: receptas, dėl kurio visi iš proto eina

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-13
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Jogurtinis pyragas su vyšnių džemu
Jogurtinis pyragas su vyšnių džemu

Šis jogurtinis pyragas – tikras skonio sprogimas, geriausias, kokį esate ragavę! Jo universalumas leidžia mėgautis bet kokia proga, o begalinės variacijų galimybės patenkins net išrankiausius gurmanus.

Jogurtinis pyragas

Šis jogurtinis pyragas – tikras skonio stebuklas! Jo gamyba prasideda nuo sultingos vyšnių uogienės, pagamintos su kukurūzų krakmolu. Skanus kremas, pagamintas iš graikiško jogurto ir standžių kiaušinių baltymų putų, puikiai dera su traškia tešla. Užšaldyta tešla, sutarkuota ant viršaus, suteikia pyragui ypatingo skonio. Kepimas trunka vos 40 minučių, o rezultatas – nenugalimas skonis!

Ingredientai:

Uogienės įdarui:

  • 500 g šaldytų vyšnių
  • 70 g kukurūzų krakmolo (6 šaukštai)
  • 150 g cukraus
  • 150 ml vandens

Tešlai:

  • 3 kiaušinių tryniai
  • žiupsnelis druskos
  • 80 g cukraus pudros (6 šaukštai)
  • 80 g sviesto
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Kremui:

  • 500 g graikiško jogurto
  • 50 g kukurūzų krakmolo (4 šaukštai)
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • 3 kiaušinių baltymai
  • žiupsnelis druskos
  • 130 g cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Į puodą suberkite vyšnias, krakmolą, cukrų ir vandenį. Maišydami virkite ant viryklės iki sutirštėjimo.
  2. Išplakite trynius su druska ir cukraus pudra. Įmaišykite ištirpintą sviestą ir vanilę. Miltus su kepimo milteliais persijokite ir įmaišykite į tešlą. Nedidelę tešlos dalį užšaldykite 15 minučių.
  3. Kepimo formos dugną išklokite popieriumi ir pirštais paskleiskite tešlą. Užtepkite uogienę.
  4. Sumaišykite jogurtą, krakmolą ir vanilę. Atskirai išplakite baltymus su druska ir cukrumi iki standžių putų. Sumaišykite su jogurto mase.
  5. Uogienę aptepkite kremu. Ant viršaus sutarkuokite užšaldytą tešlą.
  6. Kepkite 180°C temperatūroje 40 minučių (iki auksinės spalvos). Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Šis jogurtinis pyragas puikiai tiks su:

  • Šviežiomis uogomis. Braškės, mėlynės, avietės ar gervuogės papildys pyrago skonį ir suteiks gaivumo.
  • Vaisiais. Supjaustyti obuoliai, kriaušės ar persikai taip pat puikiai derės.
  • Vaniliniu ledais. Šaltų ledų kontrastas su šiltu pyragu suteiks nepamirštamą pojūtį.
  • Plaktą grietinėlę. Lengva ir puri plakta grietinėlė suteiks pyragui dar daugiau purumo ir saldumo.
  • Kava ar arbata. Klasikinis derinys, puikiai tinkantis po pietų ar vakarienės.
  • Šokolado padažu. Šiek tiek kartaus šokolado padažas gražiai kontrastuoja su saldžiu pyragu.

Svarbiausia rinktis tai, kas jums labiausiai patinka ir kas geriausiai derės su jūsų skonio pojūčiu.

Šaltinis:
https://recipes.marhaba.fun/

ŽYMOS:jogurtaspyragasvyšnios

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti
Gėrimai

Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti

2025-06-03
Gaivios ridikėlių ir žalumynų salotos su garstyčiomis
Receptai

Gaivios ridikėlių ir žalumynų salotos su garstyčiomis

2025-06-04
Vištiena kaip vyšnia – įspūdingas patiekalas, nustebinsiantis visus
Mėsos patiekalai

Vištiena kaip vyšnia – Azijos skonius mėgstantiems

2025-06-03
Sumuštinukai su šprotais
Receptai

Sumuštinukai su šprotais – nostalgiškas skonis

2025-06-06

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?