Tai – puiki idėja, kaip lengvai paruošti slyvų uogienę orkaitėje. Mes jums papasakosime, kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti šį saldėsį. Ši slyvienė puikiai dera pyragų, sausainių ar bandelių kepimui. Galite net neabejoti: ši slyvienė tikrai patiks visai šeimai.
Slyvų uogienės receptas
Jums reikės:
- 5 kg šviežių slyvų
- 1 kg granuliuoto cukraus
Kaip gaminti?
- Pirmiausia kruopščiai nuplaukite slyvas.
- Nuimkite stiebelius ir išimkite kauliukus.
- Ant kepimo skardos išdėliokite slyvas be kauliukų.
- Slyvas išdėliokite keliais sluoksniais.
- Kiekvieną sluoksnį pabarstykite cukrumi.
- Viską gerai išmaišykite rankomis, kad visos slyvos pasidengtų cukrumi.
- Pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.
- Kepkite maždaug 120 minučių.
- Slyvas retkarčiais pamaišykite.
- Pasibaigus kepimo laikui, supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangtelius.
Palaukite, kol atvės.
Uogienę laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.
Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.