Jūros gėrybių troškinys – tai elegantiška prancūziška žuvienė, kupina Viduržemio jūros aromatų ir spalvų. Ji sujungia įvairias jūros gėrybes, baltą žuvį bei subtiliai parinktus prieskonius, kurie suteikia patiekalui sodrumo ir gilumo.
Jūros gėrybių troškinys: receptas
Tai patiekalas, kuris primena saulėtą pakrantę, išskirtinai tinkantis šventei ar ypatingai vakarienei.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai
- 1 mažas pankolis
- 2 česnako skiltelės
- 1 valg. š. pomidorų tyrės
- 100 ml sauso baltojo vyno
- 750 ml žuvies sultinio
- 6 dideli pomidorai
- žiupsnelis šafrano
- mažas ryšulėlis baziliko
- 1 mažas apelsinas
- 1 kg midijų
- 350 g menkės (be odos)
- 2 jūrų ešerio filė (be odos)
- 200 g virtų vėžių uodegėlių (be kiauto)
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų dideliame, giliame puode. Sudėti smulkiai pjaustytus svogūną ir pankolį, kepti apie 5 min, kol suminkštės. Įmaišyti trintą česnaką ir pomidorų tyrę, maišyti 30 sek. Supilti vyną, sultinį ir sudėti nuluptus ir gabaliukais pjaustytus pomidorus. Užvirti, įdėti šafrano, baziliko stiebus ir tarkuotą apelsino žievelę. Uždengti ir troškinti 10 min.
2. Sudėti midijas į puodą, uždengti ir virti apie 4 min, kol visos atsivers. Tas, kurios liks uždaros – išmesti. Nukelti puodą nuo kaitros.
3. Atsargiai išimti išvirtas midijas. 18 jų atidėti, o likusias išlukštenti ir sudėti į dubenį. Pašalinti baziliko stiebus.
4. Sriubą sutrinti iki visiškai glotnios konsistencijos, supilti atgal į puodą ir virti atidengtą dar 10 min, kol sumažės tūris.
5. Pagardinti druska ir pipirais, supilti pusės apelsino sultis. Sudėti gabaliukais pjaustytą menkę ir jūrų ešerį, uždengti ir lėtai troškinti 3-4 min. Tuomet sugrąžinti išlukštentas midijas, atidėtas midijas su kriauklėmis ir vėžių uodegėles. Kaitinti dar 2-3 min, kol visa žuvis bus išvirusi.
6. Supilti į dubenėlius, apibarstyti susmulkintais baziliko lapeliais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.