ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Jūsų blynai su kefyru kieti kaip guma? 5 auksinės taisyklės puriam rezultatui
Blynai

Jūsų blynai su kefyru kieti kaip guma? 5 auksinės taisyklės puriam rezultatui

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-30
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Jūsų blynai su kefyru kieti kaip guma? 5 auksinės taisyklės puriam rezultatui
Jūsų blynai su kefyru kieti kaip guma? 5 auksinės taisyklės puriam rezultatui

Daugelį metų eksperimentavau virtuvėje ir galiu drąsiai teigti: idealūs blynai su kefyru egzistuoja. Pamirškite kietus, guminius ar aliejumi permirkusius gaminius, kuriuos galbūt teko ragauti anksčiau. Jei viską atliksite teisingai, rezultatas bus stulbinantis – aukšti, porėti ir burnoje tirpstantys kepiniai. Dažnai žmonės vengia kefyro tešloje manydami, kad jis suteikia nepageidaujamo rūgštumo ar sunkumo, tačiau tai tik pasekmė kelių grubių, bet lengvai ištaisomų klaidų. Šiandien atskleisime paslaptis, kaip išvengti „guminio pado“ efekto.

Kodėl blynai su kefyru subliūkšta: temperatūra ir tešlos tirštumas

Viena dažniausių klaidų, dėl kurių blynai su kefyru nepakyla, yra šaltų produktų naudojimas. Jei pilate kefyrą tiesiai iš šaldytuvo, cheminė reakcija su soda bus vangi. Norint purumo, kefyras privalo būti kambario temperatūros arba net šiek tiek pašildytas. Šilumoje soda aktyviau reaguoja su pieno rūgštimi, todėl susidaro daugiau burbuliukų, kurie ir iškelia tešlą. Beje, nebijokite naudoti pastovėjusio, rūgštesnio kefyro – jis geriausiai „gesina“ sodą.

Antrasis kritinis momentas yra konsistencija. Skysta tešla tinka lietiniams, bet ne puriems blynams. Jei masė per skysta, dujų burbuliukai tiesiog išgaruos, o blynas išsilies į ploną paplotėlį. Ideali tešla turi būti tiršta ir nuo šaukšto kristi sunkiai, lėtai, tarsi tingėdama. Kad tai pasiektumėte, miltus būtinai persijokite ir įmaišykite dalimis, kol gausite labai tirštos grietinės konsistenciją.

Kodėl blynai su kefyru subliūkšta: temperatūra ir tešlos tirštumas

Soda ir kiaušiniai – kur daromos didžiausios klaidos?

Daugelis vis dar vadovaujasi senu įpročiu gesinti sodą actu šaukštelyje prieš dedant į tešlą. Tai didžiulė klaida! Taip visi reakcijos burbuliukai išsisklaido ore, o į tešlą patenka tik bevertis produktas. Kefyro rūgšties visiškai pakanka reakcijai įvykti tešlos viduje. Svarbi detalė: paruošę tešlą, leiskite jai pastovėti apie 10–15 minučių. Per tą laiką miltai išbrinks, glitimas sutvirtės, ir blynai su kefyru kepdami išlaikys savo formą.

Taip pat skaitykite

Migdoliniai sausainiai su avietėmis
Migdoliniai sausainiai su avietėmis: skanus desertas
2025-07-21
Vieno dubens rabarbarų pyragas
Vieno dubens rabarbarų pyragas: gaivus desertas
2025-08-08
Karamelizuotų obuolių sūrio pyragas
Karamelizuotų obuolių sūrio pyragas
2025-09-15
Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje
Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje
2025-07-03

Taip pat nepersistenkite su kiaušiniais ir cukrumi. Kiaušiniai sutvirtina tešlą, todėl jų perteklius paverčia blynus kietais. Vieno kiaušinio puslitriui kefyro visiškai pakanka. O per didelis cukraus kiekis lemia tai, kad blynai greitai dega išorėje, bet lieka neiškepę viduje.

Kaip kepami tobuli blynai su kefyru be riebalų pertekliaus?

Paskutinė paslaptis slypi aliejuje. Įpilkite šaukštą aliejaus tiesiai į tešlą pačioje maišymo pabaigoje. Tai suteiks blynams drėgmės, minkštumo ir neleis jiems prisigerti riebalų iš keptuvės. Kepkite tik ant gerai įkaitintos keptuvės – tuomet tešlos paviršius akimirksniu „užsirakina“, sulaikydamas drėgmę viduje, o riebalus palikdamas išorėje. Laikantis šių taisyklių, jūsų pusryčių stalas atrodys neatpažįstamai.

Šaltinis: ukr.media

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Blynai su kefyruKefyrasSoda

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar žinote, kuo lietuviai garsūs mokslinėje srityje?
Įdomu

Ar žinote, kuo lietuviai garsūs mokslinėje srityje? Tikrai nustebsite

Gąsdina vienatvė? 5 priežastys, kodėl neturėtumėte jos bijoti
Gyvenimas

Gąsdina vienatvė? 5 priežastys, kodėl neturėtumėte jos bijoti

Kuo iš tiesų skiriasi graikiškas ir natūralus jogurtas? Ne visi turėtų rinktis vieną ar kitą variantą
Sveikata ir grožis

Kuo iš tiesų skiriasi graikiškas ir natūralus jogurtas? Ne visi turėtų rinktis vieną ar kitą variantą

Kas vyksta Lietuvoje: 10 svarbiausių birželio 10 d. įvykių mūsų šalyje
Lietuva ir pasaulis

Kas vyksta Lietuvoje: 10 svarbiausių birželio 10 d. įvykių mūsų šalyje

Kaip išgyventi išsiskyrimą: 5 etapai, kuriuos pereina visi
Gyvenimas

Kaip išgyventi išsiskyrimą: 5 etapai, kuriuos pereina visi

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?