ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Ką daryti, kad bulviniams blynams skirtos bulvės nepatamsėtų?
Bulvių patiekalai

Ką daryti, kad bulviniams blynams skirtos bulvės nepatamsėtų?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-23
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Visi mėgsta kvepiančius auksinius bulvinius blynus su traškia plutele, ypač kai viduje jie išlieka sultingi. Patiekalas sulaukė visuotinės meilės dėl lengvo paruošimo ir prieinamų ingredientų. Tačiau dažna problema – tarkuotos bulvės patamsėja, o blynai įgauna pilkšvą atspalvį. Šiame straipsnyje dalinamės ypač vertingais šefo patarimais, kaip to išvengti.

Ką daryti, kad bulviniams blynams skirtos bulvės nepatamsėtų?
Ką daryti, kad bulviniams blynams skirtos bulvės nepatamsėtų?

Ką daryti, kad tarkuotos bulvės nepatamsėtų

Jei pastebėjote, kad kavinėse ir restoranuose bulviniai blynai visada atrodo nepriekaištingai, žinokite – tai nėra atsitiktinumas. Bulvės gali šiek tiek skirtis spalva, tačiau visuomet išlieka šiltų auksinių atspalvių.

Naudokite rauginto pieno produktus

Kad bulvės nepatamsėtų, jas reikia sutarkuoti ir sumaišyti su rauginto pieno produktu. Pavyzdžiui, vienam dubeniui tarkuotų bulvių pakaks šaukšto grietinės. Virėjai kartais naudoja ir vieną šaukštą šilto karvės pieno. Šis triukas ne tik apsaugo bulves nuo oksidacijos, bet ir suteikia blynams subtilų skonį bei kremišką konsistenciją.

Svogūnas – natūrali apsauga

Jei gaminimo metu namuose nėra pieno ar grietinės, svogūnas išgelbės bulvinius blynus. Paimkite vieną didelį svogūną ir smulkiai sutarkuokite. Tuomet jį sumaišykite su bulvių mase. Beje, su svogūnu bulviniai blynai bus dar skanesni ir aromatingesni, o svogūno sultys taip pat stabdo tamsėjimą.

Taip pat skaitykite

Mini morengai su avietiniu pertepimu
Mini morengai su avietiniu pertepimu: gardus desertas
2025-07-22
Varškės desertas: receptas
Varškės desertas, kurį paruošite vos per 5 minutes: būtinai išbandykite šį receptą
2025-09-11
Naminiai traškučiai
Naminiai traškučiai – greitas ir paprastas receptas
2025-08-01
Gervuogių keksiukai
Gervuogių keksiukai
2025-08-12

Virtuvinis kombainas – greičiau ir patikimiau

Bulves taip pat galite smulkinti virtuviniu kombainu, o ne tarka. Mechaninis malimas sumažina bulvių kontaktą su oru ir neleidžia joms greitai patamsėti. Be to, tai sutrumpina gaminimo laiką ir padeda išlaikyti vienodesnę masės tekstūrą.

Laikas ir temperatūra

Svarbu kepti bulvinius blynus tinkamoje temperatūroje. Vidutinė ugnis padeda iškepti plutelę traškią, o vidus išlieka sultingas. Jei temperatūra per aukšta, blynai gali greitai apskrusti išorėje, bet likti neiškepti viduje.

Papildomi patarimai skoniui ir spalvai

  • Į bulvių masę galima įdėti šiek tiek kukurūzų krakmolo – tai padeda išlaikyti formą ir apsaugo nuo pernelyg greito tamsėjimo.
  • Naudokite šviežias bulves – senos bulvės dažniau patamsėja dėl didesnio cukraus kiekio.
  • Išmaišytą masę laikykite uždengtą, kol kepate pirmą blyną – tai sumažina oksidaciją.

Su šiais patarimais jūsų bulvės niekada nepatamsės. Todėl iš anksto linkime visoms šeimininkėms skanių bulvinių blynų, traškių išorėje, sultingų viduje ir nepriekaištingos aukso spalvos!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėsBulviniai blynaiBulvių patiekalaipatarimaiTarkuotos bulvės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nebeperku brangių tualeto gaiviklių: jų namuose galima pasigaminti patiems!
Gyvenimas

Nebeperku brangių tualeto gaiviklių: jų namuose galima pasigaminti patiems!

8 priežastys, kodėl jūsų kieme atsiranda vapsvos (ir kaip jų išvengti)
Gyvenimas

8 priežastys, kodėl jūsų kieme atsiranda vapsvos (ir kaip jų išvengti)

Mokslininkas Tomas Vaičiūnas. Produktai išties sukelia vėžį
Sveikata ir grožis

Kaip teigia mokslininkas, šie gaminiai išties sukelia vėžį

Ką daryti, kai jaučiatės vieniši
Gyvenimas

Ką daryti, kai jaučiatės vieniši. Ekspertai dalijasi patarimais

Klausoma muzika
Gyvenimas

Ką klausoma muzika pasako apie jus: ryšys tarp muzikos ir asmenybės

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?