Visi mėgsta kvepiančius auksinius bulvinius blynus su traškia plutele, ypač kai viduje jie išlieka sultingi. Patiekalas sulaukė visuotinės meilės dėl lengvo paruošimo ir prieinamų ingredientų. Tačiau dažna problema – tarkuotos bulvės patamsėja, o blynai įgauna pilkšvą atspalvį. Šiame straipsnyje dalinamės ypač vertingais šefo patarimais, kaip to išvengti.

Ką daryti, kad tarkuotos bulvės nepatamsėtų
Jei pastebėjote, kad kavinėse ir restoranuose bulviniai blynai visada atrodo nepriekaištingai, žinokite – tai nėra atsitiktinumas. Bulvės gali šiek tiek skirtis spalva, tačiau visuomet išlieka šiltų auksinių atspalvių.
Naudokite rauginto pieno produktus
Kad bulvės nepatamsėtų, jas reikia sutarkuoti ir sumaišyti su rauginto pieno produktu. Pavyzdžiui, vienam dubeniui tarkuotų bulvių pakaks šaukšto grietinės. Virėjai kartais naudoja ir vieną šaukštą šilto karvės pieno. Šis triukas ne tik apsaugo bulves nuo oksidacijos, bet ir suteikia blynams subtilų skonį bei kremišką konsistenciją.
Svogūnas – natūrali apsauga
Jei gaminimo metu namuose nėra pieno ar grietinės, svogūnas išgelbės bulvinius blynus. Paimkite vieną didelį svogūną ir smulkiai sutarkuokite. Tuomet jį sumaišykite su bulvių mase. Beje, su svogūnu bulviniai blynai bus dar skanesni ir aromatingesni, o svogūno sultys taip pat stabdo tamsėjimą.
Virtuvinis kombainas – greičiau ir patikimiau
Bulves taip pat galite smulkinti virtuviniu kombainu, o ne tarka. Mechaninis malimas sumažina bulvių kontaktą su oru ir neleidžia joms greitai patamsėti. Be to, tai sutrumpina gaminimo laiką ir padeda išlaikyti vienodesnę masės tekstūrą.
Laikas ir temperatūra
Svarbu kepti bulvinius blynus tinkamoje temperatūroje. Vidutinė ugnis padeda iškepti plutelę traškią, o vidus išlieka sultingas. Jei temperatūra per aukšta, blynai gali greitai apskrusti išorėje, bet likti neiškepti viduje.
Papildomi patarimai skoniui ir spalvai
- Į bulvių masę galima įdėti šiek tiek kukurūzų krakmolo – tai padeda išlaikyti formą ir apsaugo nuo pernelyg greito tamsėjimo.
- Naudokite šviežias bulves – senos bulvės dažniau patamsėja dėl didesnio cukraus kiekio.
- Išmaišytą masę laikykite uždengtą, kol kepate pirmą blyną – tai sumažina oksidaciją.
Su šiais patarimais jūsų bulvės niekada nepatamsės. Todėl iš anksto linkime visoms šeimininkėms skanių bulvinių blynų, traškių išorėje, sultingų viduje ir nepriekaištingos aukso spalvos!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.