ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žuvis ir jūros gėrybės » Ką daryti, kad kepama žuvis nepriliptų prie keptuvės?
Receptai

Ką daryti, kad kepama žuvis nepriliptų prie keptuvės?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Keptuvėje kepta žuvis – daugelio mėgstamas patiekalas, tačiau ne visada pavyksta iškepti tobulai. Net ir paprastam receptui reikia atsižvelgti į tam tikras subtilybes, kad žuvis nesvilėtų, būtų traški ir skani. Šiame straipsnyje pasidalinsime patarimais, kurie padės pasiekti geriausią rezultatą.

Ką daryti, kad kepama žuvis nepriliptų prie keptuvės?
Ką daryti, kad kepama žuvis nepriliptų prie keptuvės?

Kaip paruošti žuvį kepimui

Pirmiausia svarbu tinkamai atitirpinti šaldytą žuvį. Geriausia tai padaryti šaldytuve, o vėliau nuplauti ir nusausinti vienkartiniais rankšluosčiais. Tai padeda išvengti žuvies prilipimo prie keptuvės.

Prieš kepimą keptuvę būtina gerai įkaitinti ir įpilti šiek tiek aliejaus. Jei aliejus įsigers į žuvį, prireikus galite įpilti dar šiek tiek, tačiau per didelė vienkartinė aliejaus dozė gali pakenkti patiekalo skoniui.

Papildomi patarimai, kad žuvis nepridegtų

Patyrusios šeimininkės žuvį kepdamos keletą kartų perbraukia keptuvės paviršių imbiero šaknimi. Į aliejų galima įberti šiek tiek cukraus arba įkaitinti keptuvę su trupučiu druskos – tai padeda žuviai neprilipti.

Taip pat skaitykite

Makaronai su brokoliais
Makaronai su brokoliais – vakarienė per 20 min.
2025-07-06
Trinta brokolių sriuba su feta
Trinta brokolių sriuba su feta
2025-08-05
Suomiška žuvienė su lašiša ir grietinėle
Suomiška žuvienė su lašiša ir grietinėle
2025-08-04
Du kartus keptos įdarytos bulvės
Du kartus keptos įdarytos bulvės
2025-06-26

Žuvies kepimui geriausiai tinka kvietiniai arba ryžių miltai. Pasūdykite miltus ir apvoliokite juose žuvį – susidariusi traški plutelė neleis produktui prilipti prie keptuvės ir suteiks patiekalui puikų skonį.

Japonų šefų gudrybė

Japonų virtuvės šefai naudoja labai naudingą triuką: į įkaitintą keptuvę įdeda popieriaus lapą, kuris prigeria aliejaus. Ant tokio popieriaus dedama žuvis, todėl visas aliejaus perteklius lieka popieriuje, o patiekalas išlieka sveikas ir nepridegęs.

Šie patarimai padės kepti žuvį keptuvėje be streso ir užtikrins puikų skonį bei traškią plutelę, kuri tikrai patiks visiems jūsų šeimos nariams.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kulinarijos patarimaiTraški žuvisŽuvies kepimas keptuvėje

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Salotos su feta
Receptai

Gaivios ir maistingos salotos su avokadu bei feta: receptas ir patarimai

Kiaulienos sprandinė: kaip gaminti, kad būtų sultinga ir tirptų burnoje?
Mėsos patiekalai

Kiaulienos sprandinė: kaip gaminti, kad būtų sultinga ir tirptų burnoje? Šefas pasidalijo patarimais

Iš kur sode atsiranda grambuoliai? Ar galima užkirsti kelią jų atsiradimui?
Sodas ir daržas

Iš kur sode atsiranda grambuoliai? Ar galima iš anksto užkirsti kelią jų atsiradimui?

Mėgstate kefyrą? Štai kaip gauti dar daugiau naudos iš šio pieno produkto
Sveikata ir grožis

Mėgstate kefyrą? Štai kaip gauti dar daugiau naudos iš šio pieno produkto

Minkšta cinamoninė bananų duona
Desertai

Minkšta cinamoninė bananų duona

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?