ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
Naudinga

Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Česnakas yra neatsiejama daugelio patiekalų dalis, suteikianti jiems ypatingo skonio ir aromato. Tačiau svarbu žinoti, kada dėti česnaką į keptuvę, kad išgautumėte geriausią rezultatą. Štai dvi pagrindinės strategijos, kurias galite taikyti ruošdami maistą su česnaku.

Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai

Česnakas kaip pirmasis žingsnis

Tai tradicinis ir dažnai pasitaikantis metodas, kai česnakas apkepinamas aliejuje dar prieš dedant kitus ingredientus. Tokiu būdu jis sušvelnėja, įgyja lengvo saldumo ir suteikia aliejui subtilų aromatą. Tokį metodą verta rinktis ruošiant patiekalus su lapinėmis daržovėmis

Kaip tinkamai apkepti česnaką?

  • Keptuvė turi būti gerai įkaitinta, bet neperkaitinta.
  • Pirmiausia supilkite aliejų.
  • Tada greitai sudėkite smulkintą česnaką ir beveik tuoj pat pridėkite kitus ingredientus.
  • Jei per ilgai paliksite česnaką keptuvėje, jis gali sudegti ir suteikti patiekalui kartumo.
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai

Jei dedade česnaką į keptuvę vėliau

Tai atradimas, kuris gali pakeisti jūsų maisto gaminimo įpročius. Daugelis patyrusių kinų virtuvių šefų česnaką dėda ne pradžioje, o vėliau, kai pagrindiniai ingredientai jau beveik iškepę.

Taip pat skaitykite

Daržovių rizotas
Daržovių rizotas – vakarienei be mėsos
2025-07-04
Įdėkite pomidorus į plastikinį maišelį ir pakratykite
Įdėkite pomidorus į plastikinį maišelį ir pakratykite: tai – pats skaniausias garnyras!
2025-09-01
Veganiška bananų duona
Veganiška bananų duona
2025-07-11
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
2025-06-04

Kokie privalumai?

  • Česnakas išlieka ryškesnio skonio ir aromato.
  • Suteikiama daugiau šviežumo patiekalui.
  • Nėra rizikos, kad jis perkeps ir taps kartus.

Kaip taikyti šį metodą?

  • Jei kepate daržoves ar mėsą, česnaką dėkite likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos.
  • Tai ypač tinka ruošiant patiekalus, kuriuose norisi stipresnio česnako skonio, pavyzdžiui, gaminant keptus ryžius ar aštrius mėsos patiekalus.

Kuris metodas geresnis?

Viskas priklauso nuo to, kokį rezultatą norite pasiekti. Jei siekiate švelnesnio skonio, česnaką apkepkite aliejuje pradžioje. Jei norite stipresnio aromato ir gaivesnio česnako poskonio, dėkite jį vėliau. Eksperimentuokite su abiem metodais ir atraskite savo tobulą būdą gaminti su česnaku!

Jei norite išgauti subtiliausią česnako skonį, galite naudoti abi technikas viename patiekale. Pradžioje šiek tiek apkepinkite smulkintą česnaką aliejuje, o likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos įdėkite dar šviežių susmulkintų skiltelių. Taip gausite tiek švelnų, tiek ryškesnį česnako aromatą viename patiekale.

Šaltinis: https://thewoksoflife.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ČesnakasKeptuvėskonis

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais
Receptai

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais

Kourtney-kardashian-makaronai su sūriu ir šonine
Makaronų patiekalai

Kourtney Kardashian makaronai su sūriu ir šonine

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais
Desertai

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais

Kopūstai. 17 patiekalų receptų
Naudinga

Kopūstai – ir gardiems patieklams ir sveikatai. Išbandykite 17 nuostabių receptų.

7 maca šaknies vartojimo privalumai sveikatai
Sveikata ir grožis

7 maca šaknies vartojimo privalumai sveikatai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?