ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Kaip apsisaugoti nuo karštų riebalų taškymosi kepant: paprasti ir veiksmingi patarimai
Gyvenimas

Kaip apsisaugoti nuo karštų riebalų taškymosi kepant: paprasti ir veiksmingi patarimai

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-08-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip apsisaugoti nuo karštų riebalų taškymosi kepant: paprasti ir veiksmingi patarimai
Kaip apsisaugoti nuo karštų riebalų taškymosi kepant: paprasti ir veiksmingi patarimai

Kepant keptuvėje, ypač kai naudojami riebalai ar drėgnas maistas, dažnai tenka susidurti su nemaloniu karštų riebalų taškymusi. Karštas aliejus gali ne tik sutepti virtuvę, bet ir nudeginti odą ar sugadinti drabužius. Laimei, yra keli paprasti triukai, padedantys išvengti šios problemos ir išsaugoti tiek nervus, tiek tvarkingą virtuvę.

Acto lašas ant šaltos keptuvės apsaugos karštų riebalų taškymosi

Vienas iš efektyviausių būdų sumažinti riebalų taškymąsi – užlašinti kelis lašus 9 % acto ant visiškai šaltos keptuvės. Actą tolygiai paskirstykite per visą dugną prieš įpildami aliejaus. Kaip tai veikia? Actas sumažina paviršiaus įtempimą, todėl aliejus geriau pasiskirsto ant keptuvės paviršiaus ir neleidžia susidaryti oro burbuliukams, kurie vėliau gali sprogti ir ištaškyti riebalus.

Svarbu nepadauginti – vienas arbatinis šaukštelis acto dideliam keptuvės paviršiui yra daugiau nei pakankamai. Po to, kai keptuvė įkaista, actas visiškai išgaruoja ir nesugadina patiekalo skonio.

Acto lašas ant šaltos keptuvės apsaugos karštų riebalų taškymosi

Žiupsnelis druskos ant įkaitusios keptuvės

Jei keptuvė jau įkaitinta, prieš įpilant aliejaus į ją galima įberti žiupsnelį paprastos valgomosios druskos. Šis triukas padeda pašalinti likusią drėgmę nuo keptuvės paviršiaus – pagrindinę taškymosi priežastį. Be to, druska veikia kaip savotiškas barjeras tarp vandens lašelių ir karšto aliejaus.

Šis metodas ypač veiksmingas kepant daržoves ar mėsą, kuriose natūraliai yra daug drėgmės.

Kepimo popierius ant keptuvės dugno

Dar vienas netikėtas, bet veiksmingas būdas – naudoti kepimo popierių. Iškirpkite apskritimą, atitinkantį keptuvės dugną, ir padėkite jį ant sausos, jau įkaitusios keptuvės. Tuomet pilkite aliejų tiesiai ant popieriaus ir kepkite įprastai.

Šis triukas sumažina tiesioginį maisto kontaktą su keptuvės paviršiumi, todėl gerokai sumažėja taškymosi rizika. Be to, taip paprasčiau nuvalyti keptuvę po kepimo. Svarbu naudoti tik specialų karščiui atsparų pergamento popierių (iki 220 °C). Jokiu būdu nenaudokite vaško popieriaus – jis gali užsiliepsnoti.

Naudojant šiuos paprastus patarimus, galima sumažinti nemalonų taškymąsi kepant ir apsaugoti rankas, drabužius bei virtuvės paviršius. Kiekvienas iš šių metodų yra lengvai pritaikomas kasdienėje kulinarijoje ir padės mėgautis maisto gaminimu be streso.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:druskaKaršti riebalaikepimas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kas kiek laiko reikėtų keisti dušo kempinę? Atsako ekspertai
Gyvenimas

Kas kiek laiko reikėtų keisti dušo kempinę? Atsako ekspertai

2025-07-21
Cukrinis žvyniukas ir veiksmingas metodas juos išnaikinti.
Gyvenimas

Cukrinis žvyniukas namuose: česnako triukas jiems atsikratyti

2025-07-16
Kaip išsirinkti tinkamiausią dantų pastą? 6 klausimai, į kuriuos turite atsakyti
Gyvenimas

Kaip išsirinkti tinkamiausią dantų pastą? 6 klausimai, į kuriuos turite atsakyti

2025-07-29
Kaip išvengti baltų sportbačių pageltimo ir kaip juos išbalinti namų sąlygomis?
Gyvenimas

Kaip išvengti baltų sportbačių pageltimo ir kaip juos išbalinti namų sąlygomis?

2025-08-03

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?