Virtuviniai rankšluosčiai yra vienas iš labiausiai naudojamų daiktų kiekvienoje virtuvėje. Jais šluostome rankas, indus, peilius ir kitus įrankius. Dėl to rankšluosčiai labai greitai sugeria įvairius maisto aromatus, o kartais vien skalbimas nebeįveikia nemalonių kvapų. Laimei, yra kelios paprastos gudrybės, kaip juos vėl atgaivinti.
Naudokite skalbimo gelį
Vietoje įprastų skalbimo miltelių pabandykite naudoti skalbimo gelį. Šis produktas efektyviai šalina ne tik riebalus ar maisto likučius, bet ir įsisenėjusius kvapus. Po tokio skalbimo rankšluosčiai bus kaip nauji, minkšti ir švarūs.
Acto pagalba – natūralus kvapų šalinimas
Jei norite natūralios priemonės, puiki išeitis yra actas. Įpilkite šiek tiek acto į skalbimo mašiną kartu su rankšluosčiais. Actas neutralizuoja nemalonius kvapus, palikdamas audinius švarius ir gaivius, be chemikalų pėdsakų.
Sena rankšluosčių atgaiva su actu ir citrinos sultimis
Jeigu rankšluosčiai jau seni ir norite juos atgaivinti, pabandykite naudoti acto ir citrinos sulčių mišinį. Naudokite abu komponentus lygiomis proporcijomis ir įpilkite į skalbimo ciklą. Šis natūralus metodas padeda pašalinti įsisenėjusius kvapus, suteikia audiniams šviežią aromatą ir atgaivina jų spalvą.
Naudojant šias paprastas gudrybes, jūsų virtuviniai rankšluosčiai visada bus švarūs, švieži ir maloniai kvepiantys, o virtuvė – higieniška ir jauki.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.