ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Kaip atšildyti picą, kad ji būtų kaip ką tik iš krosnies: 4 patikrinti būdai
Gyvenimas

Kaip atšildyti picą, kad ji būtų kaip ką tik iš krosnies: 4 patikrinti būdai

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-06-27
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Atšildydami šaltą picą, dažnai susiduriame su problema – ji tampa minkšta, „guminė” ir praranda savo apetitą keliantį vaizdą. Tačiau yra paslaptis, kuri sugrąžins jai idealią tekstūrą ir vėl padarys patiekalą traškų, aromatingą ir sultingą.

Kaip gaminti picą?
Kaip gaminti picą?

Kaip atšildyti picą mikrobangų krosnelėje?

Geriausia – niekaip. Nors tai greita ir patogu, tačiau toks atšildymo būdas padaro picą guminę, vangią, drėgną ir neskanią.

Kodėl gi pica po atšildymo mikrobangų krosnelėje tampa tokia? Viskas labai paprasta. Mikrobangos šildo maistą, priversdamos vandens molekules viduje jo vibruoti. Tai sukuria šilumą, kuri ir sušildo produktą.

Picoje, ypač pagrinde ir įdare, yra drėgmės. Mikrobangų krosnelėje ši drėgmė pradeda garuoti ir kondensuotis. Susidarantys garai suminkština plutą, padarydami ją vangia, gumine ir prarandančia traškumą.

Taip pat skaitykite

Negeriantys žmonės, kokią įtaką daro savo socialiniam ratui?
Nevartojančių alkoholio galia: kokią įtaką negeriantys žmonės daro savo socialiniam ratui?
2025-08-12
4 meilės archetipai: romantinis suderinamumas paremtas hormonais
4 meilės archetipai: romantinis suderinamumas paremtas hormonais
2025-07-10
8 ženklai, kad vyras tave myli
8 ženklai, kad vyras tikrai tave myli: ekspertai atsako
2025-08-02
Rutinos nauda: kasdieniai įpročiai gerai psichikos sveikatai
Rutinos nauda: kasdieniai įpročiai gerai psichikos sveikatai
2025-07-24

Taigi, atšildyti picą mikrobangų krosnelėje patyrę kulinarai rekomenduoja tik tuo atveju, jei neturite kito pasirinkimo.

Kaip kepti picą?

Kaip atšildyti picą orkaitėje?

Šis metodas reikalauja šiek tiek laiko, tačiau jis nereikalauja ypatingų pastangų, todėl jis to vertas.

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C ir išklokite kepimo skardą folija arba kepimo popieriumi. Kai orkaitė įkaista – įdėkite skardą į orkaitę kelioms minutėms. Tada išdėliokite picą ant karštos skardos.

Šis procesas garantuoja, kad picos apačia taps traški, o viršus liks išlydytas-sūrio. Maždaug po 10-15 minučių gausite šviežią karbonaros (ar bet kurios kitos jūsų mėgstamos picos) gabalėlį.

Kaip atšildyti ant viryklės?

Yra du skirtingi požiūriai į picos atšildymą ant viryklės: greitas ir lėtas.

Pirmam metodui įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir padėkite ant keptuvės picos gabalėlį. Jis turi sušilti beveik visiškai per 2-5 minutes.

Kad sūris gerai išsilydytų, įpilkite kelis lašus vandens ant keptuvės (toli nuo plutos) ir uždenkite dangčiu, kad garai praleistų picos viršų.

Lėto kaitinimo metodas – tiems, kurie yra pasirengę palaukti dėl ypač traškios plutos. Jūsų slaptas ginklas – ketaus keptuvė: ji ypač gerai praleidžia ir sulaiko šilumą, o tai yra pagrindinis momentas, norint išvengti permirkusio picos dugno.

Taip pat skaitykite

Norite pozityviai nuteikiančių ir jaukių namų? Vadovaukitės japonų išmintimi
Norite pozityviai nuteikiančių ir jaukių namų? Vadovaukitės japonų išmintimi
2025-06-05
Kodėl kai kurių vaisių ir daržovių nereikėtų laikyti šaldytuve?
Kodėl kai kurių vaisių ir daržovių nereikėtų laikyti šaldytuve?
2025-08-06
Kodėl komforto zona stabdo mūsų augimą ir kaip iš jos išeiti
Kodėl komforto zona stabdo mūsų augimą ir kaip iš jos išeiti
2025-07-22
Kaip pakeisti blogus įpročius į gerus
Kaip pakeisti blogus įpročius į gerus: 5 žingsniai, kurie jums padės
2025-06-20

Padėkite picos gabalėlį tiesiai ant keptuvės ir pašildykite ją, neuždengdami dangčiu, ant vidutinės-silpnos ugnies. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai palaukti. Priklausomai nuo jūsų viryklės galios, šis procesas užtruks nuo 7 iki 10 minučių.

Jūs suprasite, kad pica paruošta, kai sūris pradės lydytis ir pradės atsirasti burbuliukai. Iki to momento jūsų pluta sušils ir, greičiausiai, bus net traškesnė, nei kai pica buvo šviežia.

Kaip atšildyti picą gruzdintuvėje?

Gruzdintuvė sujungia mikrobangų krosnelės patogumą ir plutos traškumą, kaip po orkaitės, o tai daro ją vienu efektyviausių picos gabalėlio atšildymo metodų.

Išklokite gruzdintuvės krepšelį perforuotu pergamentiniu popieriumi arba aliuminio folija, o tada pašildykite riekelę maždaug 180°C temperatūroje 3-6 minutes.

Rekomendacija visiems atšildymo metodams

Išimkite picą iš šaldytuvo maždaug prieš 15 minučių iki atšildymo, palikdami ją kambario temperatūroje. Tai leis jai tolygiau sušilti.

Pasirinkite jums patinkantį atšildymo metodą ir mėgaukitės skania pica, tarsi ką tik iš krosnies!

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

ŽYMOS:Maisto atšildymaspica

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sodra: pencijų kaupimo reforma. Nuotraukos šaltinis: paninfo.lt
Ekonomika ir verslas

Spąstai ar galimybė? Ką turite žinoti apie pencijų kaupimo pokyčius iki metų pabaigos

4 požymiai, rodantys, kad žmogus jus nuvils: kaip atpažinti neatsakingą asmenybę?
Gyvenimas

4 požymiai, rodantys, kad žmogus jus nuvils: kaip atpažinti neatsakingą asmenybę?

Kokosiniai sausainiai su tamsiu šokoladu ir vanile
Desertai

Kokosiniai sausainiai su tamsiu šokoladu ir vanile

Vištienos Cezario tortilijos su pikantišku padažu: paprastas ir gardus receptas
Mėsos patiekalai

Vištienos Cezario tortilijos su pikantišku padažu: paprastas ir gardus receptas

Karlo Jungo archetipai: kelionė į kolektyvinę pasąmonę
Įdomu

Karlo Jungo archetipai: kelionė į kolektyvinę pasąmonę

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?